英國衛報:不應對持相反意見者私了

1190 回覆
1945 Like 852 Dislike
正想咁講
本身係對家唔同意見打人先
你只係一個怪手足既P牌仔一個姐
以武制暴要出師有名
否則個效果只會好似係機場咁
示威遊行都無大台,咁耐以來先打得果幾個,算係非常奇特咁文明嘅喇.
若換去英國,早就乜都齊啦. 作為記者唔好偷懶,報導市民之間嘅打鬥容易,但報導揸槍嘅點屠殺虐待示威者先係你本行. 其實香港咁格局,早就應該派戰地記者而唔係報導普通新聞D記者嚟.最好揾埋聯合國維和部隊開入.
起碼你歐美日都要撤僑架,唔通自己僑民嘅生命安全亦唔使理啊?
好多人覺得只要對方郁手先,私了就ok。但點為之郁手?

佢係有撕文宣,但唔係主動攻擊手足或持鐵通,如果淨係撕文宣,我地就私了,咁佢犯嘅罪同懲罰係唔對等
We don’t hv country
How do you know? You’re there?
學下啲狗死都唔割蓆得嗎
我都係大學做,可以幫手翻譯。linguistic master!
On99 唔私了俾人斬果陣佢擋刀?
你點知佢冇攻擊性
武力應該用於自衛. 如果對方冇行使武力, 我地都唔應該打佢
結論:唔好打臉
屌唔好比人帶走話題

文宣要講返係佢地出手先 我地要自衛
你冇事阿麻
p牌仔收皮啦,英國最有資格攞返香港嘅管治權佢都唔去做你就知道佢奶共奶得幾勁,同埋你有冇睇之前有條片有個英國佬喺倫敦同啲中國人喺度嘈話新疆定啲蘇格蘭獨立,個英國佬都話政府為咗賺中國人錢咩都做得出,由嗰個英國佬講呢一句野開始就已經對呢個國家失望,如果你要講戰線嘅話根本美國的能力大個英國咁多點解唔搵個最大嘅同班共狗打
正常都知道示威者係好難做到完美,因為人人都係獨立個體
之所以警察同埋示威者唔可以放喺對等天秤上,就係因為示威者最多只係總體立場一致,而好多行動細節上根本冇可能達到一致
而警察就係一個行動指示一致嘅紀律部隊,所以你話香港人點解咁嬲?
往往藍屍好鍾意拎示威者同警察放喺一個天秤上面做批評

講返正題,感覺上英國只係不停等緊一個位入,因為佢哋深明,歷史上佢哋道德責任係好大,所以不停咁想卸除責任
其他國家,由其美國都知道,去到有啲位真係唔應該出聲,否則同加害者冇咩分別
當然我都唔贊成示威者形象上做得太差,始終國際上繼唔繼續幫香港係好睇呢個位
#專業防暴懲教署職員教路 #太重要請廣傳
你班勇武手足,同我聽住
有部份前線手足認識我地
之前幾場戰役我地合作過,
最初有人以為我地係鬼,詳細唔多講,
我地係一班受過專業防暴訓練懲教署職員,
之前已經係現場教過大家,如何組織防線同攻擊防暴,
之前都有唔少進步,但今日我地冇出現,你地表現太差,中要咁多比人拉,我好心痛..
我地人手有限,身份問題,冇可能次次出現,我係度比些少資訊大家,希望大家務必share同發輝得好D

1. 速龍都係人,佢地咩住咁重裝備同蒙面先至令信心大增,但大家留意下佢地人手一定唔夠手足多,只要大家穩固防線,只要佢地一跑出嚟,手足唔走向前攻,先用人火同磚頭攻,再快速向前推進, 趁機會足幾個差人抬去自己方向,呢個時候繼續用磚頭攻擊,同時向差人方向口射洗潔精地下,務別令佢地仆街,最重要立即除佢哋面具,之後私了..佢地以後就會驚..

2. 佩槍唔係向上蚊,而係向內45度角向前推,大家明點做

3. 如果執到警槍,同佢地玩過遊戲,逐粒子彈唔小心跌落坑渠,洗手間,包保玩殘佢地...

4. 咁黑仔有狗用槍指你,可行情況試下用1秒用長竹,或雨傘打佢手同向上..

5. 如果打狗,唔該搵手足集中打腳,上半身有盾牌你打係冇用,要傷腳同關節先有足,以上除左增強攻擊同防護能力之外,就係要令到狗驚,你要記住佢地都係人,唔係超人...

6. 哨兵必須去遠少少,手足唔好集足一個地方,必須快速移動,不停向唔同地方攻擊,切斷差人增援,攻擊完立即走人,玩殘班狗..

7. 盡量引班狗去橋下,用高空方式攻擊..

最後10.1見,大家努力

一班CSD職員上
no,此英國不同彼英國你唔覺佢呢幾年好似收咗皮咁咩,尤其係佢大佬美國都出聲話要幫拖嘅時候,佢竟然縮番入去阿媽個閪,除咗9up兩句根本冇做過任何野,反而德國佬就夠膽過佢多多聲個總統仲走埋去人哋地盤都叫你唔好蝦香港,美國佬仲要明撐,喺呢度已經有一個分別出嚟
唔直接代表報紙立場咁你個標題做乜撚野
岩 唔駛旨意英國會幫手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞