英國衛報:不應對持相反意見者私了

1190 回覆
1945 Like 852 Dislike
pish
個Title係有誤導成份
但樓主講緊喺呼籲大家私了都要睇對象
私了之前大家都有共識
盡量唔打頭流血
盡量唔好比人影到咁
希望大家可以做好

唔好唔記得你而家個戰線係反共奪權
你如果真係覺得國際聲音無用
咁你繼續咁做
繼續咁衝動
繼續咁屌同路人
或者等你去同廢老年紀時
你個訴求就會成功

正如天琦所講
你覺得私了有用 你繼續去做
你覺得勇武有用 你繼續去做
我覺得國際文宣有用 我都繼續去做

如果你覺得屌同路人有用 你都繼續去做OK
我母語都係英文, 成篇文完全冇樓主個意思, 佢特登屈 The Guardian

報紙引述林鄭話香港無自治係咪報紙認同林鄭?
我覆左你咁多次你話我冇覆你
咪講咗好多次分析新聞唔可以照字面意思

我係大學做開相關研究工作
之前幾單野都有主動聯絡外媒幫手足澄清
你起我底就知
唔好郁啲就捉鬼啦
推推推推
個女人有冇出手先?
On9仔 追左post未
咪放低一句廢話就想帶風
天滅中共!人人有責!

十一全民黑衣上街日!
同意幫推
不要被仇恨支配自己,在危難中,仍要時刻保持警覺與思考。
我們必須警惕每一言一行,到底會更接近目標,還是距離更遠呢?
Then tell them the fact!
SHE SAID

引述咋喎
私了係
因為有人出手先私了 如果無野就由佢地撕啦 反正一
日可以整返灑出黎
唔私了的話,藍屍報警,你有冇打佢都係好大機會畀人拉。要私了的話就無謂拘泥於對方是男是女,否則以樓主的邏輯如果對方係廢老都唔應該私了。其實唔喺現場都唔知成件事前因後果,就咁批評太容易亦太不公平。除非藍屍同警渣收敛,否則絕對私了先行!
洗唔洗咁功利主義。我覺得呢d普世價值放起咩人到都岩用
這女士, 有出手打人 嗎?
Push
警賊無能 執法完全偏頗 民眾為了保住人身安全 豈能合法不自衛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞