英國衛報:不應對持相反意見者私了

1190 回覆
1945 Like 852 Dislike
問下英國人,印度係點爭取獨立?真係得甘地和平示威就攪掂?食屎啦
係嘅

對方冇出手就唔好理佢

反正文宣可以再痴
核彈都唔割
佢掟我香港人落街OK
我C了唔OK

到底普世價值岩唔岩用落藍屍支那人到都成問題

最少外國人唔明白咩係碰姿
樓主標題黨
幫手推
咁唔係點?由佢地打手足?
數點澄清
1) 衛報是中肯報道,同情香港
2)這不是讀者來論,是昨天新聞報道。原文: https://www.theguardian.com/world/2019/sep/28/hong-kong-cant-go-back-to-normal-protesters-keep-umbrella-spirit-alive
3) 樓主的圖片沒有如下這段是衛報的意見: The protests have often turned violent, with police firing thousands of rounds of teargas and pepper spray on protesters, as well as deploying water cannon. Protesters have also increasingly been physically attacking critics and people they accuse of being “mainland spies”.

賽后檢討:“increasingly been physically attacking critics” 是很差勁。她只是 ‘ tearing down posters‘ 除非她打人在先,便任由她說,拍些PS照。不割席
所以如果對方冇出手
係咪應該唔理佢/趕佢走就算?
唔好扯開話題。
你岩岩自己話有咩錯叫我指出,自己就發爛咋?
另外,我有無話國際戰線無用呀?我係話,私了完,係要forward比外媒睇佢地係因乜野事而比人私了呀?
邊個屌緊手足衝動呀?不嬲都係前線做完野,後勤解釋呀

咁鍾意拎天琦出黎,點解唔講埋唔好教條主義呀?我屌你係因為你而家逼人去「只關注外媒感受」,而忽略我地點樣persuade 外媒明白依單野前因後果呀。

唔好再用「屌同路人」嘅藉口,去抗拒思考。ok?
重有,你望下上面幾多5毛扮兩邊互屌先啦,係咪應搞反清所謂嘅衝動係唔撚係事實先?
同意

垃圾英國狗
又話制裁啲狗轉個頭又邀請啲狗去軍備展
屌你老母啦白皮豬

美國人都未出聲班英國狗有乜撚嘢資格喺度吠

英國狗出賣香港人就叻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞