英國衛報:不應對持相反意見者私了

1190 回覆
1945 Like 852 Dislike
既然大家都說標題黨,何不先看衛報原文
Protesters have also increasingly been physically attacking critics and people they accuse of being “mainland spies”.
它的意思是:抗議者也越來越多地對他們指責為“內地間諜”的人進行人身攻擊

https://www.theguardian.com/world/2019/sep/28/hong-kong-cant-go-back-to-normal-protesters-keep-umbrella-spirit-alive
Sorry,我地今日有人差D被人掟落去
之前有人被人斬斷手腳筋
佢地都係乜暴力都冇用過先,如果要攬實個道德光環同高地
令我地嘅人受傷,不了
pull
唔好再攸左膠得唔得
香港唔同其他地方
自己人唔保護自己人=送死
英國佬重要奶緊中國條臭撚

香港人醒下啦,琴日粉嶺差少少就死左個手足
唔獅鳥等英國佬救??
攪清楚,係對方郁手先,
先出現神獸!!!
重點係攻擊性...
要打攻擊性而唔係只係相反意見

如果大家諗返起外國搞高官
都係掉佢落垃圾車等羞辱嘅行為
公民拘捕啫
千奇唔好還手呀 唔掉落去文宣組冇材料做文宣呀 國際又有同情分
拘捕咗?
推,繼續進化
認同
報紙只係引述 你標題就話報紙講 標題黨
呢條女分明冇打人 就唔好主動開佢拖啦
唔做主動出手 只係以武制暴
兩面各打50大板。邊個做成先得咖!死左膠報!
好錫佢地身
idiot,

defense is when you fight back while being attacked
revenge is when you attack due to your hate towards something

one is active, another is passive

blue ribbons need more educations
始終Guardian 係左膠報。
正皮係俾張相
標題黨
大家善用不推文呀
Good morning Sir
好專業
呢場運動應該打死樓主呢啲仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞