英國衛報:不應對持相反意見者私了

1190 回覆
1945 Like 852 Dislike
SHE SAID
而家唔係私了
係自衛
屌你老母臭閪,睇完內文未呀!睇完內文先講野!!
嗱 人地個制度呢就運作到嘅,起碼當個總理想做啲仆街嘢嗰陣,有機構把到關嘅,所以咪唔暴力囉

香港?君不見721,831驚黑合作福建幫當街打GTA?
同我講呢啲?你叫班英國佬嚟香港坐下先 左膠
sor9炒車
看直播做文宣的人擔憂前線將會走向極端,但明顯地前線未走向極端,接觸到外媒的人已經走火入魔。他們不自覺地認為前線的犧牲是為了獲取外媒的同情,前線的安危比不上外媒的觀感,他們認為沒有外媒這場運動就會完,我想說,沒有以死相搏的前線手足這場運動根本不會開始。
同721果班黑社會講呀?
同私刑黑警講呀?
報紙要中立 所以唔會自己criticise
但會引用人地嘅說話 借人把口
但開post ingore我對佢既批評喎
我鬧左佢好好次標題黨喎, 佢老屈英國衛報喎
佢完全係度自說自話, 無理人喎
開post者既目的同身份係咩, 大家自己判斷
對家唔出手
就唔應該出神獸

私了撕紙狗甚至唔係戰役,只係私怨

我睇到撕紙狗唔會嬲,因為有香港人嘅地方就會貼返上去,咪由得佢撕囉
做多d 文宣
講因果同cases
包得呢樣野好d
因為之後會越黎越多
唔支持主動打人
不過對方郁手先就打撚到佢仆街
衛報嘅寫法係,
呢個女人承認有撕人地啲poster,
同時表示覺得只要同poster有不同嘅意見就有權撕走佢。
英國佬真係陰濕
除非係社評否則新聞報道一定唔會有明顯立場
依家佢用咗咁多篇幅講個女人
仲特登揀咗嗰句quote
咪即係代表佢哋fairly speaking 唔同意呢個做法
大學入面啲新聞課程都係咁樣教分析

你可以唔同意我個標題,
但我都想大家反思下私了應該點樣執行
上星期英國話唔幫BNO你唔講?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞