英國衛報:不應對持相反意見者私了

1190 回覆
1945 Like 852 Dislike
美國人係唔會譴責呢種級數嘅暴力
事實上好多鬼佬係諗緊點樣比軍火香港人 佢哋一早叫香港人「自由戰士」 即係同當年抵抗蘇聯入侵嘅阿富汗人同級

英國美國呢兩個國家價值觀非常唔同
你退化去不暴力反而失去美國人支持
On99
同意,你優柔寡斷左半個世紀我憑乜仲要聽你支笛
今時今日成班手足被打英國佬絕對要負上一部份責任
淨係叫我地唔好做又唔提出改善辦法,又想捱打多半個世紀?
英國關我撚事
英國做左啲咩(人地係中英聯合聲明嘅話事人之一,咁多年黎,咩都冇做過,最後咪搞到呢幾代年輕人出黎)
美德都有接見
美國出聲再講
咪就係
香港俾英國拋棄咗啦
不斷學習

抗爭先會贏
唔係一句唔想聽就覺得無事

琴晚就有進步喇
有個大陸狗係金鐘地鐵站出面比一班手足圍
開曬遮陣

最尾散左之後
條友一啲傷都無
血都無

開遮陣齋恐佢
嚇撚到佢癲
大佬呀 俾下意見又叫分化
呢場運動不嬲係靠示威者自我調節機制而行到今日
大家都係為件事好
咪係 唔知點解有好多人依然天真以為因為香港人慘所以幫手
美國要支持幾暴力都支持甚至比埋軍火你革命 例如庫爾德人
美國唔支持你好似加泰公投完都唔支持你獨立
連人地點解支持香港都未知 咪就係因為有著數 無利益邊個會幫你?
真係因為可憐你? 全世界得香港人慘咩 成日話西方唔鍾意暴力
痴撚線民主化過程係靜坐? 美國獨立戰爭又怕唔怕失民意? 最撚暴力就係西方
自衛記得剝褲
你英文差就唔好撚獻醜啦。
呢d塘邊鶴無代價評論真係方便,唔怪得當年美國佬會揀獨立
佢一把聲就十把蓋過佢 佢一個出手就十隻神獸
其實私了本身應該慎用
撕紙完全唔使私了
尤其現場大家都好緊張
一個打錯人就仆街
pull
貼紙 = freedom of speech
撕紙 = 反對貼紙 = 反對 freedom of speech
反對撕紙 = 支持freedom of speech

有乜問題?
she said 咋
不同意見者 和平表達嘅 例如撕紙 鬧兩句 》可以無視

不同意見者 意圖企圖傷害手足在先 》自衛
唔好唔記得香港仆街完全係英國人造成
香港係殖民地本來可以係聯合國之下公投自決前途

英國人為咗討好中國做生意 70年代將佢剔除殖民地名單 亦都因此BNO唔係BC

仲對佢有希望真係戇鳩仔 佢嘅政客比美國人更加陰濕沒有道德
呢個我明 但如果啲藍絲只係喺到講自己意見
咁就唔好理佢就得
但佢郁手就獅鳥自衛啦
推, 男仔打女仔係大忌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞