英國衛報:不應對持相反意見者私了

1190 回覆
1945 Like 852 Dislike
咩叫私了
點解唔報佢郁手先?
大陸人一啲歡欣和幽默感都無,下下都好L認真同人鬥爭,你見啲大陸癈老個咀臉個個都唔知點解好L愁,做盡噁心壞事,一開聲就怨天怨地,好L噁心。
相對好多西方人器量大,好愛護下一代,言論十分自由,總統都可以拎黎開玩笑,而且與民同樂,獨立也可以公投,老人家好寛容,充滿愛心和道德。
威出國際啦
不,衛報說:
Protesters have also increasingly been physically attacking critics and people they accuse of being “mainland spies”.
其實就咁睇呢個article 隻藍絲講乜都得 圖入面只係有個污糟嘅女人疑似喊梗
黃絲因貼文宣被打又得
嫁錯郎不幸遇家暴又得
豪花三十萬 整容失敗 受害人心痛欲絕又得
Fake news
咁人地咁睇係好正常 佢地唔係每人活係不公義之中 緊係覺得咁要慢慢傾啦
但講真 佢地唔明 我地咪加強文宣 而唔係屌英國佬冇用 多個朋友點都好過多個敵人
又係一個唔啱聽就話人風向撚嘅唔用腦嘅人
美國 一開始都有人分化
英國 依家都開始分化
人地唔幫
唔洗去屌既
去求人地 人地reject即反面
依家係我地求人
唔緊要 我都冇收返屌衛報
果句野係個女人講,衛報只係引用,我就覺得咁嘅程度嘅私了已經對個女人好仁慈
示威者就唔係人可以任打任殺?屌行撚開啦啲仆街做咗咩又唔講非禮打示威者就得嘅
push
我懇請你們不要被仇恨支配自己,在危難中,仍要時刻保持警覺與思考。我們必須警惕每一言一行,到底會更接近目標,還是距離更遠呢?

OK
我即刻打柒你
等你慢慢保持警覺與思考
私你老母 呢d叫替天行道
成班人喺度打飛機覺得英國衞報冇話鳩佢哋
屌你老母啦
根本大家一路都撐以武制暴
你而家走出黎分化唔係鬼係乜撚野
根本揀野黎報,唔報自衛走去報我地打人。同埋我地幾時用mainland spies作為鶳既標準?
善用同支配返仇恨
講緊黑警?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞