[日本撚]未返工就想辭工,但係太恐怖唔敢辭

835 回覆
2384 Like 28 Dislike
加油啊, 樓主!!!
其實我覺得有能力去到日本工作已經好犀利,係真㗎,我都會以呢樣野為目標
其實我明白,只係講緊,自己Apply嘅工,
當然應該要自己負返責任係咪?

不過既然絲打妳覺得唔啱嘅,走都唔係一件壞事。
希望你經一事長一智,下次唔好再Apply類似嘅工啦。

我唔覺得自己有幾優秀,只係捱得...
我何嘗唔係試過俾面對啲怪獸家長無理取鬧,
俾個校長逼我90度鞠躬,然後返屋企以淚洗面?
任何人,只要有唔錯嘅能力,有恆心,一樣可以做到。
只係一種磨煉,過後自己就會成長咗

共勉之
睇到喲對話已經好嘔心。。。未番工已經咁嘅文化同制度,番佐工仲得了
係咪剩係社員先咁?其他工呢?我想去working holiday
如果有jumpy CV, 會唔會將個段時間變成空白期會好D?
こんな会社はやめた方がいいじゃん
唔會係間間part time都咁掛
我以前返過間好嚴
可能因為一個外國人都冇
感覺上多外國人嘅相對上hea啲
我行我素既毒撚係咪一係孤立一係俾人恰
想要咩心得
私は,私は,佢都幾自我中心下
我老母日本人,佢成日話我態度差,我都唔知自己幾時差過日本人好難服侍
香港日本人圈都幾細
我ワンチャン識你老母
為咗賺人民幣 先容認支那人咁既行為
咁多工點解要搵份咁西。

利申:0残業
伊藤忠 日資嘅頂點
都幾撚慘
有冇人都係文科仔冇乜技能但又想喺日本搵長工
人工基本上係最高wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞