[日本撚]未返工就想辭工,但係太恐怖唔敢辭

835 回覆
2384 Like 28 Dislike
睇見都覺得慘,工都未正式返就奪命追魂咁,又擺款,爭在未要你跪
香港點差都冇咁癲
就係有你呢d咁既人先造就到咁既風氣
咁我姐係讀商科嘅話就注定喺嗰邊做狗
Sorry冇down tg⋯⋯
因為我嚟緊都去日本讀關於gamimg
所以想同你傾兩句計添
社會信用啲friend?
做人咁膽少怕事做乜 你連未去日本都唔敢辭職
去到仲諗住點離開 真係諗住死忍到60就算?
Quit啦樓主 利申做過日資廣告
東京鐵路都如果有一日冇人身事故既話,可以當新聞
我係日本做過intern,佢地對我好好
不過我都見到啲ft係咁畀上司鬧
我唔敢講 日本創意類同佢地民族性矛盾太大
我建議你查一查設計方面既資料 學校既課程etc
但我識一個廣州人日本老婆生左個仔
係日清做平面設計撈得幾掂幾受重用 拎過大獎
搵岩自己果範最緊要
我係帰宅部
係日本做緊韓資好彩冇咁痴線
公司一半以上韓人
有免費勞工洗,前輩嘅大チャンス
好慘
有無翻譯
你可以搵下有無人有類似經驗既
最衰都係政府迫老細放假俾我
不過home office變相我可以日日返足24小時

屌我打完都覺得自己有病
乜真係咁多人尋死?
風光背後好可悲
回覆佢「哎咁麻煩我都係唔做啦」「你覺唔覺得你咁樣有少少過分」「成日都問人哋有冇誠意貴公司係咪唔諗住繼續請人」「要求別人尊重你嘅同時你又有冇尊重過人哋」「你對人哋要求咁高係咁對你自己呢」「咁即係點呀?貴公司嘅時間就係時間,我嘅時間就唔係時間啊?唔識得尊重員工嘅公司憑咩要人哋尊重佢?」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞