[日本撚]未返工就想辭工,但係太恐怖唔敢辭

835 回覆
2384 Like 28 Dislike
樓主冇糧出
明知傳統個派咁癲,點解唔試下新興開放個派阿
我正正就喺remote喺屋企返工收人工上連登嘅日本打工仔
樓主你都係俾心機搵份正常比較開放少少嘅公司啦,依d公司真係浪費青春

利申:東證一部公司返工,公司有唔少外國人,工作尚算輕鬆
巴打可唔可以同我練聆聽,7月炒完垃圾n4聆聽,12月又要考
同樣係剪短發,香港salon係剪得柒d既
仲要同樣價錢,日本剪完仲可以染埋髮
乜撚野ぱいせん
係,d老屎忽借教育既名義恰9新人
無強大既承受力真係會崩潰
我有段時間就係咁,被老屎忽恰都要扮傻仔
慢慢從新入社咁元気満々變到好似死魚咁
結果有日忍唔住放工係社宅度發癲大叫掟嘢

主要唔好對老屎忽d話太上心,當他知道你呢一刻好撚唔爽果陣,他自然就會收皮。如果他係都要撐到恒果陣,直接開戰唔使俾面。

又唔9係日本人要死守一個地方做成世,走咗都大把出處
衰撚過賣身咁款..尊嚴都無撚埋.....祟日崇到咁...你真係極致
想知各位巴打有冇用開邊個搵工既網站 (專for 外國人)
係唔係通常喺日本做住其他part time先搵full time?
日本工作不了
日本啲威權文化真係反人類毒藥黎
打過日本工+1
迫你要做幾年parttime先有可能比你轉正式員工
話就話返9但要你8點就見人

仲西過香港同新加坡老闆
唔計工資連大陸也不是(有午睡OT有三糧)
香港人學左百年歐美自由轉工文化社會

去旅行好喇打日本工不了
全球最多自殺率國家你估流架
本身京都人同東京人又唔夾
其實係咪東京撚先係咁,好似其他地方冇咁嚴重
你有錢去邊到都好住架喇
京都人講野好撚虛偽 十足英國佬咁
日本去旅行就正 但真係搵錢生活就唔啦
日本剪髮要讀大學同日本厚生労働省認可
岩 唔撚射佢地 入鄉隨俗隨佢老母
我黎係求進步唔係求同化甚至退步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞