新手 男士護膚心得

1001 回覆
59 Like 20 Dislike
男人老狗去邊到搵美容院
皮膚好深啞粗糙 應該點搞
易敏感生野
驚既叫你啲女仔fd帶埋你去
間間都同你做嫁啦 係驚佢會唔會呃你買貴既package 姐
喇咩
油性皮膚?
睇你預算 預算多就去搵醫美中心 預算少就是旦周街試
記住佢哋點氹你都好 有咩優惠都要say no 試到啱為止
成日曬 唔會搽防曬?
其實係唔係要皮膚好差先要去美容院
我有女仔朋友做美容
佢話其實做返多D保養就OK唔使黎曬錢
皮膚好 都可以去美容院 唔搞好易老(女人)
咁如果男人有做下保養
唔去美容院又怕唔怕呢?
其實睇做下保養嘅定義係咩啦
淨係洗面 搽cream 都可以算係叫有保養
定時做下針清,酸類煥膚,hydrafacial tns等等應該係所有人都需要嘅
咁唔使去啦 自己清潔好已經無野好搞 慳返好過
用過好隻洗面, 舒特膚/shiseido保濕洗面較好

Deep clean 唔好用innisfee 個隻, 我用完後皮膚唔好 。kiehls/雪花秀冇特別。
石頭瘡用明色美顏美容液/Mario badescu buffering lotion,有白頭嗰啲暗瘡用Mario badescu既drying lotion/擠完之後用暗瘡貼O:Mario badescu喺sephora有得買,同埋真係強烈推介暗瘡貼
用dmc黑凍膜厚fu 30-45分鐘,然後刮走佢,記住唔係洗走佢,啲黑頭會一齊刮埋出黎我男朋友啲大黑頭都刮到,唔好去美容院搞on99一定砍到你一頸血
黑凍膜咪清到
黑凍膜係咪只會將啲黑頭浮哂出黎? 唔用黑頭針仲可以點處理?
用濕濕地嘅棉花棒「輕輕力」推出嚟 推到就推 推唔到就唔好理佢 太大力會傷到真皮層

買左石澤研究所果枝遮瑕筆
係幾好用既 用完d瘡都唔係好覺眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞