新手 男士護膚心得

1001 回覆
59 Like 20 Dislike
有無巴打分享下自己routine
開放濕機
響hktv 買左呢隻黑頭貼,幾好用
https://daidaipipi.blogspot.com/2014/09/cnp-laboratory.html?m=1
bulk homme
我宜家用kiehls藍色jelly洗面,拍muji toner,然後搽Cream
想係眼方面買d野搽,23歲仔有時乾既時候有少少紋
同埋想整淡d黑眼圈,唔想每日都要遮瑕先出街,有冇巴打有推介
聽聞muji toner又平又好用 真定假
我用light果隻ok囉
因為我好驚用完標油
但呢隻唔會
不過可能有人會覺得唔夠補濕
陣間去睇下先
混合油性 平時冇用護膚野 有冇d咩平平地推介下
同埋呢排乾燥攪到d手爆擦 買左凡士林有冇用? 或者有其他建議
thx
買左喇light 嗰隻幾輕薄 唔錯 反而我試高保濕嗰支覺得好笠
手工皂 有邊隻係有 Niacinamide 10% + Zinc 1% (控油收毛孔)
利申易敏感
我諗巴打你誤會左喇手工皂同Niacinamide10%+Zinc1%係兩樣野黎
手工皂你可以自己上ig search hastag就搵到架啦 通常好平唔好買貴丫
Niacinamide10%+Zinc1% 係外國牌子The ordinary既野
有冇推介
有冇啲唔會好HARD SELL?
巴打主要想改善咩?
凹凸洞 唔去整唔得,想搞好耐
用緊支熔岩海水,冇乜問題
唔洗你個頭
化妝師而家話畀你聽全部化妝品都對皮膚有直接性傷害
而其實卸妝水都算護膚品嘅一種
得閒無事用下卸妝水抹下皮膚都對皮膚好好
要用免沖水嗰隻化妝水抹
你地啲仔都係呀
成日屌好多暗瘡
除咗飲食作息同揀啱護膚品之外 你地都要多啲用免洗卸妝水抹面呀講咗好耐
洗完面用紙巾抹面最好 最乾淨
日頭最好用乳液 夜晚先用面霜
永遠用完肌底液先再用爽膚水
哩啲細節位你地要多多留意#
kill#pig
同埋買護膚品盡量唔好信啲sales
利申 artist 見盡無數sales為跑數而講埋好多好荒謬嘅說話
想知你地淨係點係暗瘡印個到定係成個位擦
用開Neal’s Yard Remedies,好使好用
可以試吓做陶瓷肌,係盡快更新皮膚周期🤔
試過喺間黃店做,做完之後幾日會甩皮😂😂
利申非打手
唔針清佢可能會變瘡遲啲搞仲衰
可以試吓用果酸溶解表面跟住再節出嚟好好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞