新手 男士護膚心得

1001 回覆
59 Like 20 Dislike
會 都唔係女仔專利
我自己就用hktvmall慢慢簡
護膚品平平地幾十至百零蚊果啲lotion精華面霜麥麥77
好的 咁我唔買了
平時洗面奶用開uno黑色果隻 保濕最近就用緊uno藍色果隻多合一
mask呢輪就用緊innisfree七色果隻 暫時之前用左一支綠色去豆印既 但效果好似麻麻 宜家再用多支睇下點 唔得會用其他色
innisfree我覺得幾好用 用完塊面都幾滑
唯一問題係額頭近睇好多印 搞左好耐都搞唔掂 以及T字位多油到爆 夏天眼鏡個鼻樑位油到死
有d咩野可以去死皮,去完之後係咪保返濕就得?
岩岩追完Post發現原來innisfree俾巴打們屌到上天
黎緊會轉the ordinary 有咩mask推介?
The ordinary hk有?
唔知HKTV有冇 岩岩搵到資料原來佢出左隻mask
why 用緊innisfree防曬
上面D巴打話加左好多香料 有個巴打用左一次覺得乸面
之前我用innisfree 火山泥黑色嗰支清潔面膜 敏感左成半個月 生不如死 仲要冇撚用
我依家係用緊the ordinary 竹炭水楊酸清潔面膜 我已經用完一支 感覺良好
新城市開咗間 但係好貴你上ig搵代購平好多 或者去外國網站買仲平
係呀 今日一搵先發現the ordinary出左面膜
巴打你係邊度入手?暫時淨係見到HKTV有賣但冇晒貨
磨砂膏可以去到死皮 但係會好傷皮膚 毛孔會撐大
所以最好都係用返果酸嗰啲黎去角質 水楊酸乳酸杏仁酸乜乜乜
巴打係ig代購定點?
始終擔心先過數呢D會俾人走數 同埋門市唔係賣官網既價錢咩?點解會話好貴既
旺中
我係旺中格仔鋪度買 我朋友去過新城市門市度睇 係代購嘅兩倍通常自己直營都係貴 通常係外國買平好多㗎嘛
所以搵代購係平好多
賣幾錢支呀?我見HKTV最平可以做到97蚊支
Toner/缷妝水、洗面奶/膏、眼霜、爽膚水、保濕噴霧、保濕Cream、防曬
我嗰陣時買115 原來HKTV平啲 之前我同學介紹咗個外國網站俾我 入面賣得仲平 但係我唔識睇英文
巴打可唔可以share代購網個網址出黎
有咩保濕好有
thank you
想問多少少 用完the ordinary果支面膜有咩感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞