新手 男士護膚心得

1001 回覆
59 Like 20 Dislike
Innisfree已經列入左我嘅黑名單
不過公平講句 唔係人人都受到囉 有啲人覺得好用 有啲人覺得唔好用
我就受唔到囉我嘅皮膚 之前用完皮膚敏感左成半個月 所以我成set已經扔哂因為真係好多香精韓國牌子真係唔出奇
抹完之後睇一睇張化妝棉 你就會見到你自己塊面係幾撚污糟
其實精華液重唔重要?如果想買 有咩推介?
係門市買
用緊kiehls 男士toner
聽樓上話kiehls麻麻
有邊隻代替?
想問吓用一次既份量係幾多?
用太少驚無效,太多又勁油
兩至三滴
咁係滴喺手or滴喺塊面再推開?

差唔多全部origins
點解用完Niacinamide 10% + Zinc 1%好似仲油
滴係手
唔識 咩都用Neostrata
爽膚水識用落化妝綿後好左好多
以前直接用手
你要趁爽膚水未乾未吸收哂既時候搽 唔係既話會好笠
有暗瘡印
如果想深層清潔
要買咩查下好
https://www.youtube.com/watch?v=YkHnjCkWT0g

你地個steps會係點
我睇完條片,依家係steam cream > 1隻Ordinary > albion健康水
依家咁熱,已經分唔到係出汗定出油
Shiseido枝精華 酒精極重 會越用越乾
Origins 嘅產品大部分都好重essential oils(香料)
長期用會敏感
佢支菇水ok喎 我又覺得
菇水先大劑 睇睇個成分表 完全冇護膚作用嘅香油排頭幾位 菇嘅成份佔極少
可能短期會覺得幾好用 但長期落去可能令你敏感 但人人對香料嘅承受能力都唔同 我就可免則免 因為真係護膚嘅效能佔極少 係貪個味
factiv
本土+黃
最近係屈買咗bulldog隻洗面同保濕霜幾好,起碼揸完唔會面乾又唔會好笠痴痴
有無巴打同我一樣用緊日本果隻bulk homme
想試,香港有冇得買?
我唔係香港 所以唔太清楚 香港donki會唔會有賣

洗面之前用卸妝水抹一抹先 就知道香港啲空氣係幾撚污糟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞