新手 男士護膚心得

1001 回覆
59 Like 20 Dislike
轉用premier by dead sea, 開心使用中
點解早晚要用幾枝野咁多 用一枝洗完搽支乜乜保濕唔係就得
男仔 有魚尾紋可以點搞

721 唔見人
831 打死人
101 槍殺人
Azelaic Acid完全唔笠 佢吸收得好快 放心使用
即係lactic acid嗰種texture? 咁應該唔差

利申用過
Ig代購 或者 旺中都有得買
敷泥mask啦 敷之前敷左熱毛巾先 打開毛孔 敷完應該好易推到出黎
益力多咁既味好香
嗚 azelaic acid都係益力多味?
點睇kiehls

全部野都係買kiehls d野

白泥清潔面膜 同埋 金盞花toner 都好出名

另外買左男士個支保濕乳液 同 磨沙洗面奶

其實覺得自己皮膚都可以

係間唔時 有一兩粒暗瘡 唔完美 可接受

可以有哂暗瘡印就最好啦

但其實keep住都可以

其實用一般保濕都可以 但覺得kiehls 有d貴
除咗金盞花toner其他都係垃圾
唔係掛

新手唔太識 見好多人對話白泥個隻好

點樣分 好定唔好 真係唔太識

買Kiehls 都係貪心便 周圍都有
其實有冇一套果啲爽膚水同乳液成Set推介

本身乾性皮膚,有暗瘡印

平時剩係洗面奶+The body shop既茶樹油爽膚水
仲有記得磨沙一星期用一兩次好啦
哦,呢個知 我都係逢星期六日做一次深層清潔
面油好多點算
如果你皮膚對酒精冇敏感可以繼續用嘅 白泥mask就唔用都罷啦 有咁多咁好用嘅酸類產品唔用 用個要敷15分鐘 又要刺痛 又唔係真係清到出嚟 用酸去代謝好過啦
你係想令塊面睇落去冇咁油定係真係想解決皮膚出油問題?

如果淨係想塊面睇落冇咁多油 含粉體嘅產品都可以幫到你
例如:物理防曬 碎粉 控油產品等等

如果係想減少出油嘅話 可以打激光 食a 酸 光動力 中醫
減少出油又唔想洗咁多錢嘅話可以點
窮學生冇錢
食a酸同光動力係咩
sor for知識匱乏
唔該師兄
都冇咩敏感既 酸類唔太識

見好似都話要好小心用

我又幾鐘意有刺痛感 好似真係效果顯注d
試下用酸啦 我以前都成日買泥mask kiehls嘅都用唔少 但係用完酸之後就冇再買過泥mask
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞