新手 男士護膚心得

1001 回覆
59 Like 20 Dislike
原來係呢間之前都有見過但係你一次過買咁多會用得?之前我買過一舊分四粒一年先用完
邊有針清唔痛架咁都係要清出嚟㗎 唔清出嚟等變暗瘡
所以我都會同我D朋友夾 不過我覺得自己都用得晒嘅 用起泡網嘅話
唔會用唔晒 皂可以放好耐㗎嘛
每個星期都用啊,如果唔係就好似我咁剩返大半支都過咗期都仲未用完之前買一支都唔平。。。
我一星期1-2次
如果簡單d想用洗面膏呢
跟結衣用雪肌精
下巴皮膚唔係咁好可以點改善?
唔好再買L’oreal group嘅產品啊
其實清黑頭正常做法係點
有冇巴打講下步驟
係咪冇得唔夾出嚟
做Aqua peel吸出黎
邊到有得做
每星期做磨沙 去角質 二至三次
大概一至兩個月就會有效果

唔好用黑頭貼!!!(好傷皮膚)
其實我指既「毒」係個牌子基本上有過多化學成份
就正如上高都有巴絲講 其實化學成份唔係完全對皮膚唔好 要揀得岩用得岩 亦都唔可以用過多
太多化學成份會令你皮膚轉用/停用佢既產品時出現好多問題(姐係迫9你一定要keep住買佢產品黎用 例如sk2)

我自己就偏向唔會揀泡菜國既護膚品 因為都係太多化學野.......

巴打你有無話皮膚上有d咩好嚴重既問題?
唔同性質嘅皮膚用嘅都唔同
專科藍色嗰支,佢有膏狀同埋泡泡狀嗰隻都不錯不過最好梗係用手工皂啦因為純天然一定冇防腐劑
其實要睇你咩膚質再揀用咩洗
絲打你係用緊邊啲呀?
前排又乾又敏感用完curel set裝好返好多
有冇師兄用過? 諗緊買唔買大支裝好
我應該係油性
可接受嘅價錢範圍?
我係用緊天然手工既產品 但牌子就唔講了 我唔想比人屌係打手
我用左好多年架啦 當時係因為我用左好多唔同既洗面產品都覺得唔乾淨/好多暗粒 睇左勁多youtuber又話果隻好用 買左返黎試全部都唔work
什至我有買過部洗面機添 都唔覺得有乜特別
然後就由開始慢慢一步一步轉用天然野 一開頭都放棄過 因為一停用大牌子野真係想死 爆哂粒粒 又乾 但堅持左一排就無事了

依家我同時都有用The ordinary呢個牌子個枝油 唔錯 幾好用 但都係皮膚狀況有大問題先會拎黎用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞