『薪火Post』BNO續期資訊(52) 英國國會之你抵壘未

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
睇左 身份證大法我ok左
見之前有人講可以email 所以問下
有, 不過SAR 要等差唔多1個月
又係簽過
我朋友幫我簽左細楷
(50),(49) 既#51都無咁講過
同屋企人一齊續係咪交個陣入同一個信封就得架啦?
諗住color copy 出世紙, 巴絲會縮印A4 size定?
大約講乜?
哦!知道喇,以為講香港太陽報,原來係英國果份..
香港果份執左好耐啦
咁耐
應該話係BNO續期資訊(51),係我講得唔好

『薪火Post』BNO續期資訊(51) 英國國會之抵壘政策
https://lih.kg/kmPiFjX
#612 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
你應該出咗問題,轉咁paper form 程序,照做,佢應該用新相為準,因為有人同你核實新相。
比正本。
文件最好細信封分返裝,同埋畫返PEX No
係,記得寫清楚邊份打邊份,俾PE清楚會幫到佢批你。
我就手機影,印成A4,底面都影。
想問如果92年出世 但身份證首次登記日期係98年1月 係咪已經無機拎BN(O)
雙面彩印?
我仲簡單,每本護照夾好自己份文件,當然每張都有pex no,護照面有memo 紙寫pex no,全部放份folder再入信封,搞惦。最終所有文件返齊。
無啦
係所有文件都手機影,雙面印返出嚟,慳紙兼環保!
想問下,我已經網上申請左,但當時我where issued揀左 IMPO,再三check 翻先知應該填others。但依個錯嘅option直接影響到我唔係renewal而係apply a new passport

但我已經俾左錢想了解係咪你地所言,寫信補講翻填錯啲咩,同補翻相應嘅資料?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞