『薪火Post』BNO續期資訊(52) 英國國會之你抵壘未

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
其實,既然兩老當年都識得去登記bno,點解會無同你登記呢?會唔會收埋咗你嗰本?試探問下有無你嗰本。
多謝兩位師兄
副簽朋友係個 profession到填 Student 得唔得
想問下大家報失完本bno等左幾耐先收到reference no.
我上星期四報失到而家都未有聲氣
係咪我太心急
佢有個指引話寄去邊,成個地址應該有埋pex no,寫/印晒出嚟會幫到Andy收咗信後去分件。
有人得亦有人唔得
請問 父母其中一位去世 無出世紙 只有死亡證
另一位有出世紙 亦有結婚證書
係唔係加封covering letter解釋返點解其中一位無出世紙 就可以
咁我試下寄下
睇下佢受唔受我先
佢地只不過係新婚去honeymoon先整,所以完全冇諗我
新系統無咗申請人要簽名嘅表格。
OK
唔該曬,我會試試佢
唔會幫到你,佢哋唔會見人
你根本入唔到去
申請人唔使簽名
唔使
搞護照嘅話,佢哋會射返個波畀HMPO,唔會幫到你
再無知問一問

full colour copy (every page including blank pages) of any current or expired passports from other countries that haven’t been cancelled係咪姐係香港個本謢照
如果我得銀行 / 電話費 月結單 寄上去得唔得
好驚寄錯野
我有舊bno
請問申請時係咪都要填父/母既bno no.?

唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞