『薪火Post』BNO續期資訊(52) 英國國會之你抵壘未

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
呢個真
尋晚我都係咁同佢地講
如果你父母BNO有落你名嘅話,你身份證首次簽發日期都係會喺97年前。所以好肯定你無
唔該巴打
即係一定要收到有ref no.嘅email先可以繼續申請 未收到就要等下先?
呢個喺重點 應該要放上doc先 諗咗好耐喺咪CI

利申:身份證大法全中 報lost先confirm有
你都係唔見左本bno要報失?
我前兩日online report lost 但到今日都未收到任何email
中國出世 有舊bno 出世紙同父母結婚證書得中文
有冇人知去邊搵專業翻譯
就算included child 都要出無相身分證
咁又唔一定,我男朋友果份 打咗電話過去但未有reference number, 我都照申請咗,睇你自己搏唔搏囉
豐儉由人,使多啲錢買個安心,使命必達吖嘛!
回港證
咁你男朋友成唔成功拎到本新嘅bno?
未知呀,我都係上星期六 兩份一齊寄出
我睇上面有巴絲講打左兩次去都收唔到有ref no. ge email
所以打過去唔知有咩用
等其他人答
可能係未收到啫,佢電話有講五個工作天比ref no.
可能要比時間佢地做嘢,呢排太多人攪BNO
有舊嘅未註銷bno在手?咁就搏下啦,寫信話無,搵乜鬼翻譯,唔得先算!
咁你男朋友網上填左report lost 仲要唔要填LS01果份表?
其實我諗如果係大陸出世紙、結婚證明之類有冇需要翻譯做英文,會唔會照寄去,同時附上書面解釋因為係中國大陸結婚,所以內客全為中文就可以?
唔洗啦,直接去申請,影印身份證/特衰/地址證明,副簽,寄出
有喺手,但我90後,話冇可信性好似太低
個網就話如果有文件唔係英文既就要搵專業翻譯喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞