『薪火Post』BNO續期資訊(52) 英國國會之你抵壘未

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
持有bno嘅就可以做副署?
Grandparent個part provide唔到資料你地點填
爬文啦
我去d影印鋪,張紙都幾挺身
印完都清楚唔過底
又一證明身份證大法係有用
要interview
出去印佢地d紙同墨嘅質素都高d
印咁多野都係幾十蚊埋單
係證明好多老母都鳩up
到底依家新系統副署仲駛唔駛簽證件相後面?
新系統變左做upload相,唔駛寄相
但係我見官網仲有寫住要簽相?
https://www.gov.uk/countersigning-passport-applications

What your countersignatory must write on your photo

Your countersignatory should write the following on the back of one photo:
‘I certify that this is a true likeness of [title and full name of adult or child who is getting the passport].’

They must add their signature and the date under the statement.
You do not have to sign or date the photos yourself.
約實左?
用張靚啲厚啲嘅紙
瓜咗好耐,自己乜都唔知
Apply個到話may need
出街print 果d 9成都係laser
咁咪即係要交
可能case唔同掛,我老豆都有bno
btw 好多人都唔知填資料可以check要交d咩,建議樓主可以加返呢項俾人做reference 先再問自己要交d乜
咁你咪寫番落cover letter 囉
我啱啱都好驚
但巴打話個個都會show出黎 但暫時未有人要in
條友英文都唔識多隻其實有幾難明
依家只需上載,如果你個申請有問題要轉paper form做,就有機會用舊系統形式去做,呢樣已經係再下一步嚟。
著靚啲,記得返嚟報告,我哋全世界等緊首例!
你應該有上面個張歸化書架喎
入資料個陣要入歸化書no
如果紙太薄就單面囉
都係英籍,點解唔得?
真係約你出黎先講啦template黎架咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞