『薪火Post』BNO續期資訊(52) 英國國會之你抵壘未

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
銀行信應該冇問題啦由奇信用卡信
我都係搵教會傳道人幫拖幫我搵人簽

我認我淆底
咁大付出為左副簽入會
身邊無朋友有bno
睇doc
啊媽改過名 同出世紙上面唔同
咁洗唔洗交埋啊媽改名嘅proof去?
WhatsApp 朋友未?搵咗Facebook 大神未?有無相熟老師?同事呢?
唔搵唔個揸外國護照朋友多!呢度問同一問題嘅,之後有大部分發現原來自己身邊有人可以幫手,成功申請大有人在,俾啲信心自己。
請教:我第一本BNo係97年3月24日出

第2本係02年2月28日出 點解97後仲有得續 ? 我老豆老母唔識英文同上網 個時點續?

另外想問我舊護照係寫 02年定97年個本?
領事館呀
我問返我老豆老母點解續 佢地都唔記得
02嗰本,嗰時去領事館續,入去參觀都係一次開眼界嚟。
有就有 不過過哂期
97後冇得續咁你而家做緊乜嘢
我都係
有冇巴打相同,但成功寄到香港?
岩岩report左lost
希望可以更快咁確認我有冇曾持有bno
想續領BNO, 手頭上有一本剪左角 一本未剪角 (兩本都過哂期)
如果出世紙(舊名)同依家個名唔同 改名改姓, 但係手上既BNO都係新名
請問 仲洗唔洗出世紙加改名契都要夾埋???
謝謝
我有兩本BNO 一本剪左陸97月3月 一本無剪角02月2月由HKG簽發 咁我屬於 first British passport 定 renewal (sorry 睇左成份指南都未清楚呢個位)
System 會幫你決定
不過照你資料應該係兒童換過一次成人
所以都會係當first uk passport
老豆老母出世紙同結婚證書諗住俾彩色copy
但佢個size又唔係a4又唔係a3

大家有無同樣情況?
最後係印a4定a3
我想印a3,但唔知摺唔摺得
本身有本紅色03/02/1997發既passport

佢話太舊要用first uk passport 整係咪正常
睇返Uk出個個網上指南 first申請者父母既資料都好似要交? 連登bro寫個份好比只提要賣紅星欄既資料?
咪有咩資料照填囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞