『薪火Post』BNO續期資訊(52) 英國國會之你抵壘未

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
無關係,大陸嘅嘢唔見搵唔返大把
咁我等多兩日睇下收唔收到佢叫我call佢地嘅email先
所以你寄俾佢就要翻譯,唔寄就唔使,你嘅bno唔係因為父母關係而有,你大陸出生而有,應該係歸化,反而歸化證明書仲有用。

就係你有bno在手,先叫你去搏下,唔係你咪搵人專業翻譯囉,有錢一定解決到問題。記住以後到期就要續證喇!
好奇想問,中國出世三歲申請到BNO嘅流程係點
謝解答,如果有爸絲知去邊搵專業翻譯洗啲錢都可以既
不過我爸爸香港出世有BNO,我應該係因為佢而有,而唔係歸化?
已爬問

當年拎成年身份證手多多加咗個英文名在後面, 現跟過期bno和出世紙有出入, 請問要如何處理,謝謝解答
爬多次
我直接百4蚊拎出世核證本寄過去算
唔夠膽寄皇冠頭出世紙
已經有幾個人俾佢哋收咗,攞唔返了,錢解決到嘅,一定唔成問題!
BNO應該無得傳落去下一代,唔係香港出世只能歸化?
即係我點都要等呢個email 拎左個ref no. 先可以繼續申請?
Offtopic小小問下 大家用咩打過去英國個邊
[大伏]BNO Petition 老蟹都唔L簽! 好L伏!
https://lih.kg/1487357

我自己就保險d 等有ref. no 先
推返哂所有行動post 上頂呀
明白
真係要問返老豆先
Sorly我都一知半解
Btw有巴絲介紹專業翻譯既麻煩覆一覆我
唔該
應該繼承咗bdtc ,再登記成為bno,你好應該多謝你老竇!
咁我係咪唔算歸化?見申請個時要剔🤔
呢點係真係好多謝佢,可惜佢係深藍日日係屋企睇cctvb
話身份證大法唔準?未試過有中咗大法嘅人拎唔返護照喎
終於的起心肝
兩日時間 寄左speedpost
同問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞