『薪火Post』BNO續期資訊(52) 英國國會之你抵壘未

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
郵局speedpost$245穩唔穩
好驚寄失,如果dhl同fedex唔係貴得幾多,會考慮呢兩個先,有冇巴絲分享下用dhl or fedex用咗幾錢?
係喎 如果有reference number 洗唔洗寄埋比佢架?
係就盡快申請 我上星期speedpost 寄過去一星期就話申請成功
為咗清楚啲,我果個ref no.有print埋比佢
好似話4百幾
姐係passport office hong kong應該填other?
8-19 00:00
11頁
唔係果幾個就係OTHER
又柒咗 揀咗IMPO
而家佢淨係要我交old bno hk id passport 住址 同副署 我洗唔洗交定 出世紙?
個機場好靜...
點解會驚郵局
利申:寄過火牛去台灣同BNO申請
你一早認真去搵,咪唔使麻煩人同自己囉,既然你都做到呢步,咪繼續打電話搵佢哋囉,一時話唔見一時話搵返跟住又唔見......你玩嘢呀,做壞規矩影響後面申請人就唔好啦!
剛申請完
祖父母我寫已過世,沒影響
HMPO收到文件幾日後就批左
錢解決到,就唔係問題,不過佢指定名單中,其實無銀行月結單,風險自己衡量。
我無send父母出世紙,用彩印身份証代替
解釋話唔見左
一樣無問題
但我有寄自己舊BNO及皇冠出世紀過去
想問下填完表 交錢之後要點做?
同埋有幾多日時間搞寄野嗰啲?
郵局所有郵件正常無問題,失件其實低,包括平郵空郵都係,不過俾多啲錢嚟買個安心咁啫,當然使命必達嘅大型速遞公司,俾嘅係服務同信心,唔係點解收你咁貴?
即係如果佢parents果欄,叫你比岀世紙
但寄父母身份證彩色copy 加信解釋話唔見左 都ok?
要乜交乜,有問題會叫你補
有電郵叫你跟住做
今日申請完既巴打 報告下係咪完全冇問你拎家人既文件??
因為好多人覺得郵局易寄失,係要俾多啲錢先安樂,呢啲心裡因素多。
好耐之前都有人係Madrid成功Scan機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞