『薪火Post』BNO續期資訊(52) 英國國會之你抵壘未

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
究竟係咪父母同自己出世紙果啲都係用colour copy就得?

屋企人唔肯俾正本
Online apply完可唔可以再轉相?之前個張好7
你講我先醒起
利申: 已寄
求副簽
嚟度冇人做到你個副簽人
睇下你啲朋友有冇先
如果真係無 寫信解釋
如無特別指明,所有身份證明文件皆需要以正本呈上 ( 不包括香港身份證 ),如以副本呈上,HMPO將保留呈上正本的權利 ( 不包括香港身份證 ) 。 如你持有英國護照以外尚未註銷的其他國家護照需要正本或彩色副本呈上。
你諗你
印成A4,成功續證。
仆街用撚左藍筆副簽
係,我上下兩個影像,背頁都用埋印護照影像添。
比哂錢又話要副簽
冇人副簽點攪 好似比人呃錢咁
唔使驚,一定俾到你手,就算回頭,佢哋更新返會再寄。
第一次入左個bno tg grp
問左句野就比人bam左痴線
雖然有規則但啱啱入去唔清楚啫
唔搵唔知揸外國護照朋友多,你唔係第一個,而好多問過嘅都搵得到,你有無用食奶嘅氣力去搵先,努力搵下啦。
有,大部分人成功收返正本文件,但亦有少部分人收唔返皇冠頭文件。去睇doc,睇完自定風險,去決定寄正本、副本、定俾錢攞核證副本去寄。
我得唔知你得唔得,記得睇doc然後自定風險。
岩先終於去郵局speedpost寄出我份申請表,
而家到想幫兩老申請埋,佢地2006到期,又係隔咗咁多年先Renew,應該都當第一次申請ga la?咁即係都要副簽
同埋冇可能比到爺麻公婆d出世紙 結婚證書wo
有咩比咩
有冇人大約講到 英國國民副簽快過其他人副簽幾多拎到本BNO?
冇咪寫信解釋囉
有舊BNO其實好多時都ok
要睇HMPO公務員
好啦
所以我都諗住照去 唔得再補
舊bno大約幅相大約10歲

Lost case, 呀媽話冇幫我申請過,但參考身份證大法發現自己合資格
要求交既文件有護照彩印,身份證彩印,地址證明,副簽form
副簽搵咗一位之前返會計師樓intern識既同事(bno holder)
用空郵掛號寄 ~$60,大約2星期HMPO先話收到

唔逐晒有份整doc既巴打,雖然份doc有d唔update,但唔逐各位問野之前睇doc先,見到好多問題真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞