『薪火Post』BNO續期資訊(52) 英國國會之你抵壘未

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
其實我岩岩先寄出
未成功申請

宜家好似又交少左野 爸媽啲野好似唔駛交
住址證明係咪銀行信都可以?
每個人背景唔同,唔好比較。
英國護照唔駛比資料頁
其實可以點證明到個副簽人同我係識左兩年或以上?
近期銀行信嘅批准率增加咗,幾個月前剛轉系統,曾有人衰呢瓣要補,都係風險自決啦!
佢哋會抽查致電副署人
我老豆堅稱冇 話個時就咁填完表就搞掂...
有冇其他中國出世bno巴絲分享經驗
如果要補交係會email俾我?
其實無
但簽得名就有責任唔可以講大話
當然
但除左銀行信我都無咩住址證明喎
都唔緊要啦,手上本過期bno已經代表晒你個國籍同背景原因,要交咩就盡交啦,交唔到寫信解釋,佢接受會再叫你補㗎喇。
搏唔搏自決啦,有人預約圖書,亦有人用唔同方法,爬近兩個post都應該有得著。
我睇番自己好似連爸媽出世紙同結婚證書都唔駛交
DHL 話已經deliver 佐, 但未見個BNO track 有update
總之佢有問就比,無就唔洗比啦,唔好太緊土張
驚交漏申請唔到 話哂都$1000
好啦,多謝巴打
唔會因為你而家未比而即刻拒絕你嘅申請,佢唔夠會再問你拎,好好執齊佢而家問你拎嘅嘢寄過去先
我幫緊我父母申請,想問下係新系統要分開搞可唔可以一齊搞?
爬文果時話可以2-8人做同一個申請,但我proceed with payment果頁之前都見唔到可以加多過一個申請人

求指教因為如果分開左兩份申請我就有兩個PEX number,咁就要分開寄DHL好貴
我屋企人4個人逐個申請
4份申請放入一個包裹寄
其實有冇巴打試過要interview?
父母個Nationality At the time of the applicant’s birth
唔夠位填哂British National Overseas
咁想請教係個包裹面,你係有寫其中一人既PEX號碼/寫晒咁多個/冇寫之後分四個公文袋入面?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞