Canon人入來(2)

995 回覆
10 Like 2 Dislike
用緊200d 想買廣角 糾結緊買 10-18mm定 17-40mm

你好快會覺得17mm唔夠廣

200d落17mm咪同kit差唔多 乘埋咪標準鏡range咁
用緊200d 想買廣角 糾結緊買 10-18mm定 17-40mm

你好快會覺得17mm唔夠廣

200d落17mm咪同kit差唔多 乘埋咪標準鏡range咁

Tokina 11-20 f2.8
剛剛入手1dx2
剛剛入手1dx2

有d 期待部G1X m3
但係過萬

xe3 + 18 55 屌打g1x3
有冇人用過50 1.8 STM
尋日喺canon到攞咗支鏡頭
諗住用嚟喺m5到拍片 返到去屋企駁咗個m adapter之後勁嘈同慢 但係明明支鏡頭係sell靜同對焦快
有冇人知係唔係支鏡問題 定係個adapter問題

點嘈法先
諗住用嚟喺m5到拍片 返到去屋企駁咗個m adapter之後勁嘈同慢 但係明明支鏡頭係sell靜同對焦快

我一攞都以為有問題 之後問人借支上一代聽下
真係靜好多
有支24-105L 同zeiss planar 85 1.4 ZE想放 會唔會有人有興趣?
24105用左兩年到 無花無霉
85 用左一年到 無花無霉有盒有保
平時兩支鏡都長放防潮箱

純粹入左支AME防潮箱無位想清清佢
有興可留tg

上一代未有stm
認真 電鑽聲 兩三秒先對到焦

正常
800零蚊係咁上下
拍片真係曬氣

佢係嘈到法法聲
拍片又咩好鏡頭用

買usm包静包快

正常
800零蚊係咁上下
拍片真係曬氣

佢係嘈到法法聲
拍片又咩好鏡頭用

買usm包静包快

usm 影相先啱用
拍片對焦要smooth
依家用緊700D
想直接跳上5D4+24-70 f2.8 定f4好?
依家用緊700D

有錢一定上2.8
如仔用 eos m100 會唔會好畢?
如仔用 eos m100 會唔會好畢?

依家用緊700D

有錢一定上2.8

Agree
利申: F4 換 F2.8
依家用緊700D

有錢一定上2.8

Agree
利申: F4 換 F2.8

今日格過價 有啲貴 強烈考慮中 有12個月免息分期 但我唔想供啊 又想直接買斷佢 1516咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞