Canon人入來(2)

995 回覆
10 Like 2 Dislike
已買 S17-50
水貨好抵玩

幾銀?

抵玩
70D 路過
睇番上年影銀河d 相發覺其實部機 Noise control 都唔算太好,一曝完光 CMOS 一熱就黎料
想問下咁多位Ching 係咪要影 dark frame 先幫輕到個情況? 一張唔夠係咪要用多幾張 同埋疊相係咪會令條銀河出d,疊銀河又可以用咩software

然後最近終於買左支標準鏡,Sigma A 18-35
之前一直 T116/ Sigma 30.4 non-A/ 小小白IS

最後交上上年習作一張,一拉完curve 啲noise 出哂黎,無疊相無影dark frame,銀河又唔係好出
70D 路過
睇番上年影銀河d 相發覺其實部機 Noise control 都唔算太好,一曝完光 CMOS 一熱就黎料
想問下咁多位Ching 係咪要影 dark frame 先幫輕到個情況? 一張唔夠係咪要用多幾張 同埋疊相係咪會令條銀河出d,疊銀河又可以用咩software

之前一直 T116/ Sigma 30.4 non-A/ 小小白IS

最後交上上年習作一張,一拉完curve 啲noise 出哂黎,無疊相無影dark frame,銀河又唔係好出

70D 路過

巴打張相係咪太光

真係? 我覺得得正常
冇買原裝18-55
但又差唔多要去旅行,想要支又可以wide 同時可以zoom(唔想邊行邊換鏡)
巴打有冇咩三千樓下既選擇

上網見到sigma 17-50好似幾好

利申,用80D
有50.8 同窮撚55-250

我啱啱返香港,都係窮撚用80d,你講的鏡都有,多一支116,當然1855賣左

巴打我想問 你支鏡既遮光罩會唔會連埋一齊插落相機袋?因為我見佢有個坑係到,拆得多應該會鬆
最好有埋相

遮光罩我長插,爭在正定反,個坑我冇乜留意,望望先
新手買左支長zoom鏡
個鏡桶好似有少少浮
搖一搖好似會郁咁
係咪正常架
canon 70-300 is ii
800d大家點睇 但鏡唔買18-200kit set 買龍仔邊枝好
800d大家點睇 但鏡唔買18-200kit set 買龍仔邊枝好

點解唔考慮下買小一個0

80d? 配枝新手天涯鏡幾錢埋單

點解唔考慮下買小一個0

二手依家咩價位係正常價

點解唔考慮下買小一個0

二手依家咩價位係正常價

呢層都唔清楚,不過行貨連18-135 kit 都係8千多啲

80D 配支乜鏡好呢其實

點解唔考慮下買小一個0

二手依家咩價位係正常價

呢層都唔清楚,不過行貨連18-135 kit 都係8千多啲

80D 配支乜鏡好呢其實

我想買枝人像鏡得閒同屋企人影下相
新手買左支長zoom鏡
個鏡桶好似有少少浮
搖一搖好似會郁咁
係咪正常架
canon 70-300 is ii

55-250

咪寫左canon 70-300 IS II USM
啱啱發現神牛tt685插上80d有問題,問過神牛要換零件,但係件野係淘寶買,好在店係深圳,咁啱聽日上去,拿去整,好在順豐返香港係免費
依家入5dmkii會唔會遲?想上FF機。
60D 留名
部機用黎拍片仲多過影相
ISO一上過1600就唔得, 勁多NOISE, 下下後期執都執死人
但機身control同手感以咁多年前的機黎講算係咁, 有反MOON方便好多
諗住用到死先上FF機
依家入5dmkii會唔會遲?想上FF機。

入mk2不如入6d... 除非為左支joystick
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞