Canon人入來(2)

995 回覆
10 Like 2 Dislike
6D可唔可以用stm鏡?

stm只係摩打類型
係EF mount就用到喺6D
想問係dcfever門市買鏡有冇伏?
岩岩問sigma 17-50 f2.8 要2600,行貨3年保,比hkprice d商户平.....
仲想問埋買鏡有咩注意事項。

DCfever 大舖黎,仲要行貨
應該冇伏啦

都係 check 吓中唔中焦,接環有冇花,鏡面有冇塵/花 (利申,其實唔係好識
等100D 2

希望有80d既性能

stm只係摩打類型

點解新手都用緊咁貴嘅機 我都係新手 不過用緊m10 會唔會好on9

stm只係摩打類型

有冇人用6D又用STM鏡??

stm只係摩打類型

有冇人用6D又用STM鏡??

有6D亦有用50mm stm
等100D 2

希望有80d既性能

新手筆直有限 想買m3
係咪真係咁差
上網見親都劣評

錯post
近排玩返影相,用緊600d 跟kit鏡 18~135, 有幾個問題想問:

1. 覺得支kit隻色好唔sharp, 有冇鏡頭推介? (一般影開人,街景,室內)

2. 當我用支kit鏡近攝時發覺係係成日都fo唔到,即使對岩焦都係覺得少少矇,係咪因為支鏡唔夠勁?

3. 鍾情散景靚,有冇咩鏡頭推介? 定焦岩唔岩?
近排玩返影相,用緊600d 跟kit鏡 18~135, 有幾個問題想問:

1. 覺得支kit隻色好唔sharp, 有冇鏡頭推介? (一般影開人,街景,室內)

2. 當我用支kit鏡近攝時發覺係係成日都fo唔到,即使對岩焦都係覺得少少矇,係咪因為支鏡唔夠勁?

3. 鍾情散景靚,有冇咩鏡頭推介? 定焦岩唔岩?

1. 有無想睇下點解覺得唔sharp

2. 有機會因爲近過最近對焦距離

3. 50.8 stm
下個月去旅行究竟買 24餅定 s17-50好?
本身有t116 同c 55-250
S17-50好似用途廣泛啲但我又好鐘意用24餅可以單手影相
有無巴打俾下意見
用緊70d
依家買機,80D定77D好?
唔同牌子既鏡 點樣裝入黎canon?

80d

80d

想要二手80D 但搵唔到

80d

想要二手80D 但搵唔到

DCfever有喎
等100D 2

希望有80d既性能

77d 800d 仲洗賣?
用緊M2 心思思想上M5
M3新手。剛買了11-22mm支鏡,影風景真係正D
用緊呢一堆

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞