Canon人入來(2)

995 回覆
10 Like 2 Dislike
想問一問巴打們
而加買24-70 f/4L IS USM 會唔會好傻
用緊700d 之前跌爛左支18-55kit
諗住買呢支日常用
定係有更好選擇?
買ef因為遲下諗住升上FF
Budget大慨5-6000

唔買埋個FF body?
想問一問巴打們
諗住買呢支日常用
定係有更好選擇?

Ff body遲少少先 因為都想等6dm2出 但係而加無鏡用
有冇人有買水貨鏡
想買支水貨efm 22mm 餅鏡
想問下canon 除左100 2.8
仲有邊支影product 好

TS-E 45mm 90mm
想問一問巴打們
諗住買呢支日常用
定係有更好選擇?

Ff body遲少少先 因為都想等6dm2出 但係而加無鏡用

你肯定會上ff咪買囉
如果唔係,你用喺apsc好唔方便

TS-E 45mm 90mm

想要有auto focus 既鏡
想問一問巴打們
諗住買呢支日常用
定係有更好選擇?

你肯定會上ff咪買囉

2470 f4 好嘢嚟
唔怕唔方便就去馬
小弟新手, 用緊Canon 750D body, 想買支50mm 1.2大光圈, 主要影夜晚街拍用
請問呢支鏡o唔ok呢?
(第一次買鏡有d緊張)
小弟新手, 用緊Canon 750D body, 想買支50mm 1.2大光圈, 主要影夜晚街拍用
請問呢支鏡o唔ok呢?
(第一次買鏡有d緊張)

咁既價錢, 質素當然ok
但留意番aps-c機 50mmx1.6 變左80mm
係唔係你想要既先
6d2肯出未
百微L 同 sigma105 比
應該點揀
有冇巴打放5D MKII,手痕想玩返ff,上年年尾賣晒老婆仔女轉Ricoh GRII加支x0.7,發覺始終冇大機係手都係差d野

tg:ddsl34
6D配 peak design slide
想問一問巴打們
諗住買呢支日常用
定係有更好選擇?

你肯定會上ff咪買囉

2470 f4 好嘢嚟
唔怕唔方便就去馬

唔該曬各位巴打
好耐冇買機,黎緊去歐洲想出部5d4
邊度買好?星際? 睇price.com 好似到到都21xxx
請問呢支鏡o唔ok呢?
(第一次買鏡有d緊張)

咁既價錢, 質素當然ok
但留意番aps-c機 50mmx1.6 變左80mm
係唔係你想要既先

吖係喎, c hing ㄧ言驚醒洛克人, 唔記得計crop factor
Canon M3新手入門旅行,影風景同人好唔好
Canon M3新手入門旅行,影風景同人好唔好

要求唔高既話好夠用

對焦會唔會好耐?
6d2肯出未

A9個勢好勁
6d2肯出未

A9個勢好勁

算,個價都唔係同入門ff打
6d2肯出未

A9個勢好勁

算,個價都唔係同入門ff打

萬一佢出左部廢過A72既
想問下tokina個支116係咪有分1代2代同for n for c
查過好似係星茫唔同
同支親生仔比邊支好
5d3開工拍片jj表示
好想要c-log
點解當初會買canon

連峰值對焦都要裝magic lantern先有
無log,Raw video又太大 10分鐘已經64gb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞