Canon人入來(2)

995 回覆
10 Like 2 Dislike
5D4 被850 吊打左。。。幾時先可以唔再擠牙膏呀

價錢差唔多 人地spec又勁0的

有啲想轉會
Canon真係

心郁郁...差唔多價人地spec真係好好多...除左liveview 速度...
如果唔係本身買落D鏡....應該好多人跳左船

5D IV用家表示唔想見到任何關於D850既新聞
Canon明明有貨 又唔拎出黎

Canon 真係好撚冇誠意
大家買相機配件係咪都係去 深水埗?

Taobao
新手揀800D係唔唔係岩晒?
另外我見到教育商店賣$5800
上格價網睇反而好多都係$5200埋單
點解差咁遠
新手揀800D係唔唔係岩晒?
另外我見到教育商店賣$5800
上格價網睇反而好多都係$5200埋單
點解差咁遠

去肥花門市問問
想買ND同GND 有咩牌子性價比高 Haida點睇

GND買方型 咁ND買圓定方好(方可以用曬係所有直徑)
50 1.8 STM (49mm)
24-105L (77mm)

我鐘意用方
咩鏡都用得
同埋就咁揸住就可以用
因為上 FF 後真係無咁多手玩,所以諗緊放以下器材:

- Canon EOS 650D, 有反反觸控 Mon (市價約 2000)
- BG-E8 650D 專用直倒 (市價約 500)
- 320EX Flash, 配合 650D 內置支持飛燈 (市價約 500)
- EF-S 24mm F2.8 STM (市價約 1000)
- EF-S 10-18mm F4.5-5.6 STM (市價約 1000)
- EF-S 18-135mm F3.5-5.6 STM (市價約 1000)
- EF-S 55-250mm F4-5.6 STM (市價約 1000)

連2舊正廠電2舊副廠電 + 充電器,Toshiba 16G FlashAir Wifi Card,而家想一次過全走,大家覺得值幾錢?

巴打 對你枝10 18有興趣 放左未?
有冇tg?
因為上 FF 後真係無咁多手玩,所以諗緊放以下器材:

- Canon EOS 650D, 有反反觸控 Mon (市價約 2000)
- BG-E8 650D 專用直倒 (市價約 500)
- 320EX Flash, 配合 650D 內置支持飛燈 (市價約 500)
- EF-S 24mm F2.8 STM (市價約 1000)
- EF-S 10-18mm F4.5-5.6 STM (市價約 1000)
- EF-S 18-135mm F3.5-5.6 STM (市價約 1000)
- EF-S 55-250mm F4-5.6 STM (市價約 1000)

連2舊正廠電2舊副廠電 + 充電器,Toshiba 16G FlashAir Wifi Card,而家想一次過全走,大家覺得值幾錢?

巴打 對你枝10 18有興趣 放左未?
有冇tg?

我有支超少用,你要唔要?https://t.me/alexjjjjjj
諗緊要50 1.2 定係35 1.4 好

本身已經有支85

當然想兩支要晒 但短期內唔得

本身已經有支85

梗係35.4
35+85 個Range已經好好用
知唔知邊到有35 f2行貨現價?
想問下有冇tg 谷可以比新手例如小弟學下野?

本身已經有支85

梗係35.4
35+85 個Range已經好好用

有錢就兩支要哂啦
不過咁50.2 隨時出新,35L 就新出無耐,買左35l 儲錢買埋50L
好耐冇爬文
到底6D2伏唔伏
定係轉會d750好

利申:唔捨得d餅鏡

等左一個禮拜,終於整翻好部機
Canon IVSB
Foma 100 Push 400
好多年前買落部500D
係咪已經冇人用
同埋到今時今日係咪一樣係鏡緊要過機?
放部70d同一支efs10-18mm
可以散買
全走平d比你
有興趣tg wucfuislove傾傾佢
可以散買
全走平d比你

仲有支50 .8
可以散買
全走平d比你

仲有支50 .8

新手一問:50.8即係咩鏡
可以散買
全走平d比你

仲有支50 .8

50mm F1.8
姐係
EF 50mm f1.8 stm
可以散買
全走平d比你

仲有支50 .8

50mm F1.8
姐係

唔該曬
可以散買
全走平d比你

仲有支50 .8

50mm F1.8
姐係

唔該曬

買支黎玩下啦
平靚正
ff機有咩廣角鏡推薦下
睇緊sigma 20 .4
好耐冇爬文
到底6D2伏唔伏
定係轉會d750好

利申:唔捨得d餅鏡

6d2都唔算太貴
小弟用緊760D
上網睇APS-C機鏡王係呢支Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM
想問下有冇人會放出嚟?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞