Canon人入來(2)

995 回覆
10 Like 2 Dislike
想入部無反方便攜帶 m6好無?
新手800d得支kit鏡
影街景多
想入支wide angle
想問有咩推介
同埋配埋偏光鏡同減光鏡就唔洗防UV鏡
仲有跟廠支腳架係咪無咩用
依家影個天得白色唔太藍

補充小小
依家係西班牙
睇左software surfing頭20幾集但覺得自己影得麻麻
虛心受教

我都係…感覺上由5D系 落番去6D系…個心唔舒服

我3月入手5d3, 個價都跌緊
對於6d2都有d唔舒服

我4年前買…我休閒攝唔覺得部機有咩問題下唔想換

我係選擇6d 同5d3下買左5d3
果時concern 係對焦點同輕身+wifi 比較
價錢講緊13.8k 同20.5k (kit set)
而加出部6dii, 如果用黎打番自己部5d3 就真係好撚狗

我明早買早享受, 但而加擺明唔係遲買平幾舊咁簡單, 部6dii spec如果係靚, 5d3 只會插水

仲要有新sensor

不過我諗快門同iso都會無咁好,如果唔係,6系唔叫入門級FF

快門一定
但iso應該6D唔會輸

上一次6D贏5D3好多

算啦~睇下到時實機咩料先....一日未出現一日都唔會信佢住...
如果6Dii 贏5D3 其實一D都唔出奇, 話哂6Dii 都叫做2017年新機
同埋我自己覺得岩用咪得囉部機....又唔洗話咩用開5系用6系會唔舒服的..
對我黎講部機D功能先最實際~岩用的話自己又開心, 用得又"就" 手
spec 好我真係唔介意5系轉6
M3新手(未夠半年)在此報到。
用緊15-45mm kit鏡,如果想買第二枝鏡有乜推介?去星際穩唔穩陣?
小弟想買枝sigma70-200 2.8, 但又怕遲啲會後悔當初無買小白2,但又差成倍價錢應該點揀好有無巴打可以指點下
小弟想買枝sigma70-200 2.8, 但又怕遲啲會後悔當初無買小白2,但又差成倍價錢應該點揀好有無巴打可以指點下

一定會後悔,直上小白兔啦
用緊15-45mm kit鏡,如果想買第二枝鏡有乜推介?去星際穩唔穩陣?

同志,canon無反真係一個trap. 因為根本無第二枝ef-m mount 的 standard 鏡。除非你買adaptor. 但加左adaptor 又重好多不如直接80D?

同志,canon無反真係一個trap. 因為根本無第二枝ef-m mount 的 standard 鏡。除非你買adaptor. 但加左adaptor 又重好多不如直接80D?

11-22都吾錯
我自己m6加左adaptor
用相機send相去電話到會冇咁清?
用相機send相去電話到會冇咁清?

可以set唔resize張相
用緊5D mk2
有太陽/影樓燈仲相當好,但陰天/夜晚真係屌唔住
用緊5D mk2
有太陽/影樓燈仲相當好,但陰天/夜晚真係屌唔住

拎住5d2 都可以話陰天影唔到相
有冇巴打用過canon 35mm F2 USM呢枝鏡
有冇咩評語或者差唔多價錢既選擇
新手想問下4k同1080p既分別係咪好大?我用緊80d拍片,但用過mov同mp4都好似唔夠sharp,上左youtube仲變埋一舊舊色咁 有無人教下我,我見人地1080嘅片都好清晰好仔細
到底買唔買小白兔好😭
新手想問下4k同1080p既分別係咪好大?我用緊80d拍片,但用過mov同mp4都好似唔夠sharp,上左youtube仲變埋一舊舊色咁 有無人教下我,我見人地1080嘅片都好清晰好仔細

canon dslr movie sampling, bitrate 都係垃圾黎

canon dslr movie sampling, bitrate 都係垃圾黎

但用80d有咩辦法
為咗可用iso同ff而賣80d等6d2會否不智?
新手想買支窮人三寶既f1.8 50mm stm
想問下c記既巴打會係邊買
新手想買支窮人三寶既f1.8 50mm stm
想問下c記既巴打會係邊買

前排去左D.C. Fever 買
筆直有限
想收部2手70d/80d/77d
8月頭交收
tg我留低價錢啦
tg:wucfuislove
筆直有限
想收部2手70d/80d/77d
8月頭交收
tg我留低價錢啦
tg:wucfuislove

有無上肥花睇過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞