Canon人入來(2)

995 回覆
10 Like 2 Dislike
放走枝sigma 17-50 2.8 入返18-35 1.8 art好唔好
放走枝sigma 17-50 2.8 入返18-35 1.8 art好唔好

隔離post話1.8常走焦,買行貨穩陣
最近想買技大光圈廣角鏡影風景相 (例如 24mm f/1.4 L)
但係仲用緊700D, 會唔會哂左技鏡?

我應唔應該upgrade 部機先?
宜家得kit鏡同 50mm f/1.8

最近想買技大光圈廣角鏡影風景相 (例如 24mm f/1.4 L)

24x1.6 唔係太wide 喎

咁姐係最好upgrade 做 full frame 先買鏡

咁姐係最好upgrade 做 full frame 先買鏡

睇你會唔會想upgrade full frame
如果唔想可以平平地試下Tokina t116 都有f2.8
5d ii 對焦真係好撚慢 好想換機
lm
lm

Sigma 24-35f2/art +700d 用家LM
一直都好滿意部5D3同2470 II的配合

但最近都想跳船

但最近都想跳船

跳去邊?

但最近都想跳船

跳去邊?

Fuji XT 1 (XT-2 要10k, dllm)
23/1.4 (等效35 1.4)
1655/2.8 (轉會都繼續迷戀2470 2.8)

我計過,放曬
5D3
2470 II
70200 non is
590 EX II
平賣埋cpl, nd
勉強仲有少少錢多出黎

但最近都想跳船

跳去邊?

我計過,放曬
5D3
2470 II
590 EX II
平賣埋cpl, nd
勉強仲有少少錢多出黎

5d太重?

但最近都想跳船

跳去邊?

我計過,放曬
5D3
2470 II
590 EX II
平賣埋cpl, nd
勉強仲有少少錢多出黎

5d太重?

一個人就ok gei
但帶住小朋友就不了

但最近都想跳船

跳去邊?

我計過,放曬
5D3
2470 II
590 EX II
平賣埋cpl, nd
勉強仲有少少錢多出黎

5d太重?

一個人就ok gei
但帶住小朋友就不了

質素你接受到?

但最近都想跳船

跳去邊?

我計過,放曬
5D3
2470 II
590 EX II
平賣埋cpl, nd
勉強仲有少少錢多出黎

5d太重?

一個人就ok gei
但帶住小朋友就不了

質素你接受到?

呢個星期搵日去試機,試完就有定案

話說5D3當日最吸引我的係
1. FF解放枝1635 II (已賣左,換成2470 II)
2. AF system (比5D2用緊450D 果d 9點鸁成條街)

第1點到今日係2470到都無變

AF system就不要再說了,拍埋d mirrorless到比就

同埋重量令佢長放防潮箱先慘烈
好機好鏡但帶住小朋友係好難用
幾好都無用
咁不如推倒重來了
有6d2消息了 7月出公布

屌買左6D先兩個月

最終把心一橫買小白兔
媽呀好正
新手想買部單反學攝影 筆直6000內 有咩好入門機介紹?

760d/800d kit set
有6d2消息了 7月出公布

屌買左6D先兩個月

賣左再換

Thx師兄 睇睇先

Thx師兄 睇睇先

用760D, 800D單轉輪如果升級會吾慣,再唔係直上80d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞