Canon人入來(2)

995 回覆
10 Like 2 Dislike
5d3開工拍片jj表示
好想要c-log
點解當初會買canon

連峰值對焦都要裝magic lantern先有
無log,Raw video又太大 10分鐘已經64gb

而家啲人拍片唔係A7R2咩
果日睇肥花話5D4有C Log
5d3開工拍片jj表示
好想要c-log
點解當初會買canon

如果換機就轉會鳥
可能留一部canon apsc得閒玩下算
對垃圾牙膏廠有感情
5d3開工拍片jj表示
好想要c-log
點解當初會買canon

如果換機就轉會鳥
對垃圾牙膏廠有感情

Sony呢幾年係幾正既
5d3開工拍片jj表示
好想要c-log
點解當初會買canon

如果換機就轉會鳥
對垃圾牙膏廠有感情

Sony呢幾年係幾正既

會拍片 影相 a7rii/sii 好?
5d3開工拍片jj表示
好想要c-log
點解當初會買canon

如果換機就轉會鳥
對垃圾牙膏廠有感情

Sony呢幾年係幾正既

會拍片 影相 a7rii/sii 好?

係canon post實叫你用canon嫁
70D 路過
睇番上年影銀河d 相發覺其實部機 Noise control 都唔算太好,一曝完光 CMOS 一熱就黎料
想問下咁多位Ching 係咪要影 dark frame 先幫輕到個情況? 一張唔夠係咪要用多幾張 同埋疊相係咪會令條銀河出d,疊銀河又可以用咩software

然後最近終於買左支標準鏡,Sigma A 18-35
之前一直 T116/ Sigma 30.4 non-A/ 小小白IS

最後交上上年習作一張,一拉完curve 啲noise 出哂黎,無疊相無影dark frame,銀河又唔係好出

巴打張相係咪太光

真係? 我覺得得正常

好似開左好高ISO去就佢咁(利申,小弟係新手)
不過我個人認為真係光左啲啲

影星就B門或慢shutter啦
70D 路過
睇番上年影銀河d 相發覺其實部機 Noise control 都唔算太好,一曝完光 CMOS 一熱就黎料
想問下咁多位Ching 係咪要影 dark frame 先幫輕到個情況? 一張唔夠係咪要用多幾張 同埋疊相係咪會令條銀河出d,疊銀河又可以用咩software

之前一直 T116/ Sigma 30.4 non-A/ 小小白IS

最後交上上年習作一張,一拉完curve 啲noise 出哂黎,無疊相無影dark frame,銀河又唔係好出

巴打張相係咪太光

真係? 我覺得得正常

noise仲多過星星
留名學影星空
70D 路過

巴打張相係咪太光

真係? 我覺得得正常

noise仲多過星星
留名學影星空

noise會隨住ISO高而增加
影星影月開慢shut已經夠做
唔使高ISO
P.S.要用快門線,或者用DSLR controller
無反邊部好
本身有部100d kit &50.8
想換部輕巧啲
筆直3 4千
想買m6
邊到買會好d?新手唔識
同埋去旅行拍片影相 kit鏡夠唔夠?
有諗過11-22 但唔夠budget買2枝鏡

同問 幫巴打推推
有無人用過百微黎影人像
心郁郁想買
有無人用過百微黎影人像
心郁郁想買

有無人用過百微黎影人像
心郁郁想買

正唔正
有無人用過百微黎影人像
心郁郁想買

正唔正

其實唔錯
有無人用過百微黎影人像
心郁郁想買

正唔正

其實唔錯

巴打我有朋友放百微L,睇下你有冇興趣
師兄們想問g1xmk2 作為新手用機還好嗎
有無人用過百微黎影人像
心郁郁想買

正唔正

其實唔錯

巴打我有朋友放百微L,睇下你有冇興趣

我未有咁快有budget
同埋決定唔到135定百微
有時又想影下微距野still life
兩支都好撚吸引
想請教下咁多位,如果想買枝sigma 70-200mm f2.8大家會有咩評價或建議呢?
新手入門 揀77d定80d好?
主要影風景
各位知唔知5D4支USB模型邊到有得買
好想要

好似旺角萬成/有成有

Btw, 6D2 rumours,唔知堅定流

http://www.canonrumors.co/eos-6d-mark-ii-ef-85mm-f1-4l-is-sl2-to-be-announced-before-september-2017/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞