Canon人入來(2)

995 回覆
10 Like 2 Dislike
小弟打算入手77D,諗緊配kit鏡18-55mm好定二手 Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM好。事關未買過二手鏡,有d擔心入到支唔好ge鏡,點揀好
小弟打算入手77D,諗緊配kit鏡18-55mm好定二手 Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM好。事關未買過二手鏡,有d擔心入到支唔好ge鏡,點揀好

一係80d一係70d啦
唔好買77

當然最好就6d2/5d4
鍾意影相ge始終都會心思思上ff

唔好買kit啦
天涯鏡可以考慮Canon EF-S 17-55mm f2.8 IS USM

一係80d一係70d啦
唔好買77

唔好買kit啦
天涯鏡可以考慮Canon EF-S 17-55mm f2.8 IS USM

師兄,哪有錢

一係80d一係70d啦
唔好買77

唔好買kit啦

師兄,哪有錢

信用卡24月分期

等左一個禮拜,終於整翻好部機
Canon IVSB
Foma 100 Push 400

影得好有個種味道 作為新手要好好學習
唔見空白貓入黎嘅?

唔諗sigma 17-70 ?
起碼過左保都有得買舊uab dock cal
利申 用緊

利申 用緊

多謝巴打建議,不過uab dock cal係咩?

利申 用緊

打錯左 應該係usb dock 先岩
枝鏡走焦既話可以自己較返唔洗入廠

利申 用緊

岩岩揾過d資料,知道巴打講咩
巴打買二手鏡定水貨鏡
用緊canon 77D,想買枝大光圈鏡,有咩推介?
利申:新手
巴打順手想問埋sigma 17-70mm 係咪有兩支?下面兩支有咩分別
1. Sigma 17-70mm F2.8-4 DC Macro OS HSM
https://www.price.com.hk/product.php?p=114665&sh_ref=cl_5b0f6f8218a79bde87a5a8bf9354a466

2. Sigma 17-70mm F2.8-4 DC Macro OS HSM/ DC Macro HSM
https://www.price.com.hk/product.php?p=150782&sh_ref=cl_5b0f6f8218a79bde87a5a8bf9354a466

利申 用緊

岩岩揾過d資料,知道巴打講咩
巴打買二手鏡定水貨鏡

肥花買二手
白盒新版,黑版舊版好似係
有無巴打知去星際買2手鏡有無伏?
想買枝一代35L
肥花少人放又貴
色麻 24-70 2.8 Art 世界級!
其實有無巴打會上5d mark4?
好撚貴 2萬2body

我上左 不錯的
但我女仔 覺得太重
但Canon忠實粉絲
轉不了Sony
Canon 80d配咩鏡好?
好撚貴 2萬2body

我上左 不錯的
但我女仔 覺得太重
但Canon忠實粉絲
轉不了Sony

d850屈到5d4摺埋都得

影乜多?
好撚貴 2萬2body

我上左 不錯的
但我女仔 覺得太重
但Canon忠實粉絲
轉不了Sony

d850屈到5d4摺埋都得

會試下 但買左無耐都唔會換住
夠用就好了🤤🤤
巴打順手想問埋sigma 17-70mm 係咪有兩支?下面兩支有咩分別
1. Sigma 17-70mm F2.8-4 DC Macro OS HSM
https://www.price.com.hk/product.php?p=114665&sh_ref=cl_5b0f6f8218a79bde87a5a8bf9354a466

2. Sigma 17-70mm F2.8-4 DC Macro OS HSM/ DC Macro HSM
https://www.price.com.hk/product.php?p=150782&sh_ref=cl_5b0f6f8218a79bde87a5a8bf9354a466

買sigma1750 成像好d 恆定光圈 水貨都係千零蚊

影乜多?

影景
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞