Canon人入來(2)

995 回覆
10 Like 2 Dislike
其實有無巴打會上5d mark4?
好撚貴 2萬2body

上年9月已由6D上5D4

好有貨 巴打邊到買?
有無買鏡?
我重玩緊600d 想一步到位

本身有鏡
大家如果去歐洲會唔會帶單反?
Plan 緊去捷克,拿住部5d3唔知會唔會太張揚
定買部細機去算

如果5D3去歐洲→我自己中意wide鏡→歐洲多大景🙈
其實有無巴打會上5d mark4?
好撚貴 2萬2body

70d 直上5d4
各師兄,想入手80D 或 7D mk2
今日上canon showroom 玩咗一輪
7D mk2 試連續對焦連拍路經嘅巴打(正常速度行),都係得一半左右對到焦
係我唔識set, 定本身係咁上下

諗住買黎影下個女踩單車,溜冰同日常影下風景人象
唔知點算

有冇師兄可以俾下意見
7D mk2 試連續對焦連拍路經嘅巴打(正常速度行),都係得一半左右對到焦

唔知點算

有冇師兄可以俾下意見

Ai servo?

唔知點算

有冇師兄可以俾下意見

Ai servo?

唔記得有冇 set 依個

唔知點算

有冇師兄可以俾下意見

Ai servo?

再玩多次

唔知點算

有冇師兄可以俾下意見

Ai servo?

再玩多次

今日玩咗成個鐘,個promotor 應該認得我

Btw, 咁其實係咪7D2 對焦好過 80D?
Thank you
諗住買
5dmk3
sigma 50 F1.4 art
canon 16-35 F4
各位巴打有乜意見?

唔知點算

有冇師兄可以俾下意見

Ai servo?

再玩多次

今日玩咗成個鐘,個promotor 應該認得我

Btw, 咁其實係咪7D2 對焦好過 80D?
Thank you

理應橫移好過80d
諗住買
5dmk3
各位巴打有乜意見?

一樣
不過會等6D II出埋先再考慮
巴打主攻landscape?
諗住買
5dmk3
各位巴打有乜意見?

一樣

無話主唔主攻😂剩係想滿足自己
6dII都唔知幾時岀
同埋5dIII停左產
再等遲啲會唔會難搵?
諗住買
5dmk3
各位巴打有乜意見?

一樣

無話主唔主攻😂剩係想滿足自己
6dII都唔知幾時岀
同埋5dIII停左產
再等遲啲會唔會難搵?

打算等埋個暑假, 再唔出就入5D III
如果而家買暑假出6D II真係無仇報
外國撚, 上網見5D III仲有得賣所以唔係好擔心
同埋我都中意landscape, 不過唸住入24-70 2.8 同sigma 35 1.4
如果真係要影大景可以stitch panorama
唔好意思想問下各位大大
新手想買機。睇過幾部100d,700d,750
d,1300d(我知係環保機但我見依家31xx好似幾吸引)
但我又唔識分所以想問下大大們意見。
筆直最好4000-4500,5000內都可以考慮下
希望大大們可以俾下意見

760D,100D都係唔錯既選擇

唔該巴打,想再問下各位大大 如果係700d 750d 760d 之間做選擇可以點?

1)Canon EOS 700D 連EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM鏡頭套裝 4千頭水貨

2)Canon EOS 750D 連EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM鏡頭套裝 4千頭水貨

3)Canon EOS 760D 連EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM鏡頭套裝 4700左右水貨

新手用既鏡如果係EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS 夠唔夠用?
而且買水貨買唔買得過,唔好意思長左d,希望有巴打解答
唔好意思想問下各位大大
新手想買機。睇過幾部100d,700d,750
d,1300d(我知係環保機但我見依家31xx好似幾吸引)
但我又唔識分所以想問下大大們意見。
筆直最好4000-4500,5000內都可以考慮下
希望大大們可以俾下意見

760D,100D都係唔錯既選擇

唔該巴打,想再問下各位大大 如果係700d 750d 760d 之間做選擇可以點?

1)Canon EOS 700D 連EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM鏡頭套裝 4千頭水貨

2)Canon EOS 750D 連EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM鏡頭套裝 4千頭水貨

3)Canon EOS 760D 連EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM鏡頭套裝 4700左右水貨

新手用既鏡如果係EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS 夠唔夠用?
而且買水貨買唔買得過,唔好意思長左d,希望有巴打解答

唔好要kit,要副廠1750 2.8都唔貴
而家心水rx100m4同canon m3,揀邊部機仔好

M5 M6以外唔好諗

M5 M6以外唔好諗

咁嚴重
6d mk ll等到2046
用緊80D + A005 一較大少少光圈張相就散晒
上過龍仔維修佢又話check過晒無問題
想換支A009試下
有無巴打用緊講下支鏡點
有無巴打有用開EOS M駁手動鏡?
利申:想試下
小弟放Sigma 50.4Art連USB DOCK $4800
如果我買80d body+sigma18-35會唔會好似網上咁講係咁走焦
如果我買80d body+sigma18-35會唔會好似網上咁講係咁走焦

我冇呢支鏡1750就有,完全冇問題,你怕就試多幾次同買行貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞