Canon人入來(2)

995 回覆
10 Like 2 Dislike
再來過
last post reply自膠
APSC機用EF定EFS都要x 1.6
last post reply自膠
APSC機用EF定EFS都要x 1.6

新post留名
用緊80d, 諗緊17-40 f/4l 定 efs 17-55 f2.8 取代枝18-55kit 鏡

另外本身已經有枝efs 24 2.8 餅鏡方便一機一鏡平時袋出袋入出
用緊80d, 諗緊17-40 f/4l 定 efs 17-55 f2.8 取代枝18-55kit 鏡

另外本身已經有枝efs 24 2.8 餅鏡方便一機一鏡平時袋出袋入出

我自己用緊80D + 17-40 f4 L
幾好用嘅
不過冇紅圈情意結就用番
17-55 2.8啦
實用啲
用緊760D 17-40 f/4
感覺上呢個焦段吾太好 吾夠廣角又吾夠遠甘
利申:新手
咁識揀了,始終我去旅行都多手持夜攝

吾撚完未 甘你老母
用梗6D 24105
有咩鏡抵玩?

百微L

吾撚完未 甘你老母

呢段標準距,咁唔wide唔遠唔係好合理咩

吾撚完未 甘你老母

入枝龍仔16-300啦 又夠廣又夠遠

吾撚完未 甘你老母

入枝龍仔16-300啦 又夠廣又夠遠

sigma枝18-300成像好過龍仔呢枝
係冇左廣角端少少
新post留名
大家如果去歐洲會唔會帶單反?
Plan 緊去捷克,拿住部5d3唔知會唔會太張揚
定買部細機去算
定買部細機去算

靚機係要來用
6d 50 1.8 無錢買勁鏡
用緊750D,有冇方法唔用remote又拍到timelapse,因為要做功課但又借唔到remote
用緊750D,有冇方法唔用remote又拍到timelapse,因為要做功課但又借唔到remote

750D無wifi咩?唔可以用手機apps咩

我用ios,但手機個canon app邊到可以set到?我連過,但搵極都搵唔到
定買部細機去算

靚機係要來用

我明...我驚比人偷同搶者
定買部細機去算

靚機係要來用

我明...我驚比人偷同搶者

北歐會好d, 不過瑞典依家都開始有難民

我用ios,但手機個canon app邊到可以set到?我連過,但搵極都搵唔到

手機app開左機wifi同手機wifi
Connect左有得remote control
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞