Canon人入來(2)

995 回覆
10 Like 2 Dislike
想換鏡budget 又有限 16-35/4 定 17-40/4 好d想買番原廠鏡

補充番主要影景

17-40太舊
想換鏡budget 又有限 16-35/4 定 17-40/4 好d想買番原廠鏡

補充番主要影景

17-40太舊

咁儲多陣錢買17-35

補充番主要影景

17-40太舊

咁儲多陣錢買16-35

Canon私

巴打出相睇下

很想要

支50L 係mark4 準唔準

男友話有少少誤差 我覺得ok

睇黎都係要liveview

1.8我覺得都ok 成日影屋企隻狗

焦都對錯都ok?

巴打出相睇下

很想要

支50L 係mark4 準唔準

男友話有少少誤差 我覺得ok

睇黎都係要liveview

1.8我覺得都ok 成日影屋企隻狗

焦都對錯都ok?

第一張狗狗係有既
想問powershot g5x好唔好?
想問powershot g5x好唔好?

定係powershot g7x markll 好啲?
750d想買支wide鏡玩吓
有時會影星 budget4千樓下巴打有冇推介
入手5D III 想慳千幾二千買水貨

有冇巴打推介邊間好

想買二手但又驚鬼鼠野
想入支鏡,24-70f2.8ii 好定 35Lii? 見差唔多價
一般影人帶景
想入支鏡,24-70f2.8ii 好定 35Lii? 見差唔多價
一般影人帶景

24-70彈性啲
35mm買sigma嗰支都得啦
一般影人帶景

24-70彈性啲

色盲d色水好似冇L咁好,得個利字嘛~又走焦
一般影人帶景

24-70彈性啲

你有無用過Sigma Art鏡㗎?
色水仲濃仲靚過Canon
一般影人帶景

24-70彈性啲

係無用過,睇過Flickr 相,就係唔鐘意佢影出黎的感覺
一般影人帶景

24-70彈性啲

影出嚟咩感覺? 你睇直出圖?
唔寫用咩鏡你分唔分得出?

補充番主要影景

1635 好太多了
一般影人帶景

24-70彈性啲

影出嚟咩感覺? 你睇直出圖?
唔寫用咩鏡你分唔分得出?

我點知佢係咪直出? 散景又有得修?唔鐘意個種感覺又唔得?
同埋我從來都係問canon鏡 , 唔好意思囉大師
巴打其實6D同5D系列有咩分別? 我見差唔多樣,但5D mk 3/4都比6D貴

6D只有中間一點十字-3EV, 連拍比5d3慢

5d3 - 61 點 AF , 6D - 11點

5DIII是CF+SD card,6D是SD card

6D 有wifi , gps

5DIII快門1/8000,6D最高1/4000

5D4 就新D, touch mon wifi 有埋

記得咁多,其他自己 google
冇買原裝18-55
但又差唔多要去旅行,想要支又可以wide 同時可以zoom(唔想邊行邊換鏡)
巴打有冇咩三千樓下既選擇

上網見到sigma 17-50好似幾好

利申,用80D
有50.8 同窮撚55-250

我啱啱返香港,都係窮撚用80d,你講的鏡都有,多一支116,當然1855賣左
冇買原裝18-55
但又差唔多要去旅行,想要支又可以wide 同時可以zoom(唔想邊行邊換鏡)
巴打有冇咩三千樓下既選擇

上網見到sigma 17-50好似幾好

利申,用80D
有50.8 同窮撚55-250

我啱啱返香港,都係窮撚用80d,你講的鏡都有,多一支116,當然1855賣左

咁我可以安心買支二手玩下

冇問題,完全用到
已買 S17-50
水貨好抵玩

幾銀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞