[Mac撚]用家/買機集中討論 (4) 3月出新機?

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
各位大佬,MBP retina 2015使唔使貼保護膜? 真係驚整花,同埋鍾意一路食嘢一路睇電腦,成日彈咗d油蹟上去,貼塊高清膜會唔會有問題? 撕落來嘅時候會唔會整甩塗層?同埋如果貼咗鍵盤貼紙,咁唔腦貼膜會唔會整花個mon?

一路食嘢一路用電腦咁真係幫你唔到喎
不過就咁睇字都覺得好污糟
NMB幾時岀新?
等緊佢岀13",2個port,又upgrade下粒cpu gpu
會唔大諗頭左
macbook過左保去邊度整食水冇咁深
NMB幾時岀新?
等緊佢岀13",2個port,又upgrade下粒cpu gpu
會唔大諗頭左

我相信都會
13" 買mbp w/o tb la

到左啦
摸上手膠味重 但幾實淨

How much

Kick starter 買 好似$69 USD

USB-c 中間條片好弱不禁風
長期插住。。。真係怕斷

點會呀 同埋都好少會插住
我日日拎返工都係叉電先插住
日常用買隻兩個頭既USB手指 都唔洗用轉插
同埋有iCloud drive / google drive 要用到USB 機會都少左好多
各位大佬,MBP retina 2015使唔使貼保護膜? 真係驚整花,同埋鍾意一路食嘢一路睇電腦,成日彈咗d油蹟上去,貼塊高清膜會唔會有問題? 撕落來嘅時候會唔會整甩塗層?同埋如果貼咗鍵盤貼紙,咁唔腦貼膜會唔會整花個mon?

整乜鬼花啊講真 ,你用電腦點會無情情會花姐?你估電話咩
retina咁靚都要搵塊野遮住佢真係搵黎搞
至於污糟左你咪抺番乾淨囉

鍵盤貼紙啊,你會後悔的

鍵盤貼紙會刮花個mon?
想問吓我部機差唔到電,淨係拎咗火牛去檢查話冇問題叫我重置smc,但係部機已經冇電到開唔到機,家陣可以點做 book維修?
有冇2016 15吋mbp用家?
拎出街重唔重
拎出街重唔重

用開macbook pro 13",今次轉用15" 覺得都幾重
要輕嘅就買13" 啦
拎出街重唔重

用開macbook pro 13",今次轉用15" 覺得都幾重
要輕嘅就買13" 啦

要就行到autocad 又想用mbp 焗買15''
拎出街重唔重

要輕嘅就買13" 啦

要就行到autocad 又想用mbp 焗買15''

拎出街就用背囊,如果唔係真係會拎死
NMB幾時岀新?
會唔大諗頭左

我相信都會

mbp我覺得重
唉mba岀retina就好
NMB幾時岀新?
會唔大諗頭左

我相信都會

mbp我覺得重
唉mba岀retina就好

13" MBA 1.35kg
13" MBP w/o tb 1.37kg
有冇巴打知道MacBook12 2015同2016除咗電池同CPU之外仲有咩分別?
利申:諗住買部二手得閒用黎上下網咁

2015 上網用家 完全夠用 打機唔好諗
2016 係粒電多一粒鐘同CPU快d 。不過差少少就買2016,手頭緊就2015

2017版應該就快出,會將個USB-C插upgrade做Thunderbolt 3
可以等的話到時先買,舊呢兩版會跌到含

唔知macbook pro 會唔會出2017 呢

邊到聽返黎?

唔係話2017Q4更新kabylake咩

我諗會轉新CPU
再加轉用NMB果隻梯形電池
上年趕住出MBP2016
趕唔切轉用梯形電
搞到啲電量成日都倒水咁
利申用緊MBP2016 13" with TB
除非係咁睇片或者用chrome
如果唔係都應該用到六七個鐘 算OK夠用
呢度俾唔俾賣野?有部15年13吋MBPR想放
有冇巴打知道MacBook12 2015同2016除咗電池同CPU之外仲有咩分別?
利申:諗住買部二手得閒用黎上下網咁

2015 上網用家 完全夠用 打機唔好諗
2016 係粒電多一粒鐘同CPU快d 。不過差少少就買2016,手頭緊就2015

2017版應該就快出,會將個USB-C插upgrade做Thunderbolt 3
可以等的話到時先買,舊呢兩版會跌到含

唔知macbook pro 會唔會出2017 呢

邊到聽返黎?

唔係話2017Q4更新kabylake咩

我諗會轉新CPU
再加轉用NMB果隻梯形電池
上年趕住出MBP2016
趕唔切轉用梯形電
搞到啲電量成日都倒水咁
利申用緊MBP2016 13" with TB
除非係咁睇片或者用chrome
如果唔係都應該用到六七個鐘 算OK夠用

家陣連macbook都要用尿袋

求救! 點整走舊野?
外國好多mac 做緊sales

唔通係清倉出新機既訊號
各位巴站求救
我用緊15年mbpr, 但唔知點解部機backup 唔到iphone, 永遠去到尾就error, 搞到update 唔到sync 唔到

但用部舊嘅11年mba 又backup 到喎

itunes update 到最新都係咁,點先解決到?
屌部mbp去又一城換完火牛test完叉到先返屋企,返到去又叉唔撚到,同一個位其他嘢都叉到,到底乜撚野事
屌部mbp去又一城換完火牛test完叉到先返屋企,返到去又叉唔撚到,同一個位其他嘢都叉到,到底乜撚野事

會唔會係你個插座有問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞