[Mac撚]用家/買機集中討論 (4) 3月出新機?

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
追完post
心大心細

預長期用呢個spec 係咪最come用同抵用
有冇巴打呢排有係兇宅買機?有冇得分期?

利申:對上一部macbook 係小白

256gb夠用?

電腦冇歌冇戲
256gb 都夠洗

cpu 同ram 應該都夠用3年?
只係做下文書,低能graphic etc.
冇乜heavy work load

最簡單是咪apple shop walk-in 買?

唔該哂咁多位巴打
小弟唔太熟spec

上網訂有得14日換

Walk in 有得即刻換

有學生frd叫佢一齊去 平800

我覺得啱啱夠用 當然512GB最好 除非你全部office file放上google drive/ icloud

呢款翻新機好似萬二,搵個學生frd買再平
同信用卡找數之後可以打去card center做分期

但唔係免息分啊嘛 翻新有學生優惠咩?
我想問下依家買MacBook air會唔會好不智
想問如果自己換ssd
係咪插左ssd, 再開機就會直接出osx utilities比你裝os, 好似平時reset咁,
唔洗搞其他野?
有無巴打用過moshi 個ivisor 貼 好唔好用
追完post
心大心細

預長期用呢個spec 係咪最come用同抵用
有冇巴打呢排有係兇宅買機?有冇得分期?

利申:對上一部macbook 係小白

256gb夠用?

電腦冇歌冇戲
256gb 都夠洗

cpu 同ram 應該都夠用3年?
只係做下文書,低能graphic etc.
冇乜heavy work load

最簡單是咪apple shop walk-in 買?

唔該哂咁多位巴打
小弟唔太熟spec

上網訂有得14日換

Walk in 有得即刻換

有學生frd叫佢一齊去 平800

我覺得啱啱夠用 當然512GB最好 除非你全部office file放上google drive/ icloud

呢款翻新機好似萬二,搵個學生frd買再平
同信用卡找數之後可以打去card center做分期

但唔係免息分啊嘛 翻新有學生優惠咩?

唔該巴打
btw 好似冇哂15" 翻新機
有無巴打用過moshi 個ivisor 貼 好唔好用

請問員工會有幾折?
想問如果自己換ssd
係咪插左ssd, 再開機就會直接出osx utilities比你裝os, 好似平時reset咁,
唔洗搞其他野?

想問如果自己換ssd
唔洗搞其他野?

我依稀記得係
mbp用autocad係咪好麻煩?張題卡夠唔夠力run?
想問如果自己換ssd
唔洗搞其他野?

我依稀記得係

謝謝!!!
有無人有舊機唔要可以便便地放 10年都得
電腦壞左趕住做project

有部2009年款 15吋 MBP

Tg me talk @bigjjjj

如果太多xref同hatch會有d lag

如果太多xref同hatch會有d lag

civil仔普通咁畫下圖夠唔夠做?
1516緊 想買mbp既主要用途都係用autocad 見佢13吋張卡係intel graphic 6000果d

有冇人知新機最快幾時發佈

有冇人知新機最快幾時發佈

之前有傳話3月28同***打對台
前日終於忍唔到手換左15" touchbar Dongle life started

好正,個keyboard 打打吓又幾好打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞