[Mac撚]用家/買機集中討論 (4) 3月出新機?

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
究竟新嘅OSX好用嗎?

有冇人用緊2015mbp有upgrade

最新嘅10.12都已經係上年嘅產物 2015mbp點可能唔順

Sierra喎
usb 64或128gb, 邊度買邊隻平靚正?

淘or ssp?
部macbook pro 2016 15" 打機效能比想像中好,overwatch 開1440p 中畫質都keep 到穩定90fps GPU先70度
有無人用緊bootcamp windows10時
用WIFI會成日斷線?

用OS果陣唔會斷線,一轉去WIN果度就隔一陣斷一次

2016 mbp tb 15

幫下手

無bootcamp 部mac

只可以幫推

係咪用緊 2.4 Wi-Fi!?
如果係,問人借 5G router
睇下有無改善

之前有外國網站話bootcamp windows 會出現用唔到wifi o既情況
好似係

無解決方法?
依家岀macbook air 會否不智 會用黎翻學睇notes +岀街用, 128gb 夠唔夠
利申屋企有部win 機用
請問有冇人用緊2016 MacBook Pro 有touch bar?

有冇試過有時間唔中開機要好耐 要成分鐘先入到login screen 又或者個OS系統?

部機已經用緊超級快嘅M.2 SSD 點解會咁?

無依個問題
依家岀macbook air 會否不智 會用黎翻學睇notes +岀街用, 128gb 夠唔夠

無咩所謂,當然有錢的話買mpb13仲好啦

128 ok 嘛

128 ok 嘛

見翻新有部14年版256 air , 買翻新256定全新128好
利申 budget 有限, 7xxx 已經最盡

128 ok 嘛

見翻新有部14年版256 air , 買翻新256定全新128好

買air你會後悔 個mon好唔掂

128 ok 嘛

買air你會後悔 個mon好唔掂

http://www.apple.com/hk-zh/shop/browse/home/specialdeals/mac/macbook_pro/13
買8448果部

128 ok 嘛

岩岩都入左部全新128 air
諗住一般文書無咩所謂
16年mbp係咪好唔掂?好似好多問題
睇macrumors buyer guide 全線mac 已經係 dont buy

事實上而家所有mac 以硬件計,都已經係二手/三手科技

除非你好急用,非買不可,否則我都係建議等
用緊13寸macbook pro另外有接一個大mon用

最緊轉左setup會唔用macbook本身個keyboard,轉做另外加個keyboard咁

但問題係我又唔慣無左trackpad用,諗緊幾個方法睇下巴打有咩建議

1.買magic trackpad 2
2.買wacom bamboo : 夠平,但好似唔太順
3.magic mouse:但magic mouse真係太細,用落好唔順手

有無巴打有其他建議

用緊13寸macbook pro另外有接一個大mon用

最緊轉左setup會唔用macbook本身個keyboard,轉做另外加個keyboard咁

但問題係我又唔慣無左trackpad用,諗緊幾個方法睇下巴打有咩建議

1.買magic trackpad 2
2.買wacom bamboo : 夠平,但好似唔太順
3.magic mouse:但magic mouse真係太細,用落好唔順手

有無巴打有其他建議

你已經有答案了 得trackpad無drawback
睇macrumors buyer guide 全線mac 已經係 dont buy

MBP 係neutral 喎

128 ok 嘛

睇你自己裝咩姐 我自己幾tb都唔夠

但mbp粒u仲係第六代
又貴到死

128 ok 嘛

睇你自己裝咩姐 我自己幾tb都唔夠

返學用wifi上網睇
做功課save係drive

128GB應該夠

但mbp粒u仲係第六代
又貴到死

所以唔介意重200gram的話都係買番2015

想請教下呢部2015 13mbp 2手賣出去值幾錢到?
因為想換15寸
唔買都買左囉唉 so far mbpr 13' 2016 no tb都okay啊 用黎取代我上一部6年前既15' mbp
16年mbp係咪好唔掂?好似好多問題

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞