[Mac撚]用家/買機集中討論 (4) 3月出新機?

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
啱啱先知原來davinci resolve已經支援touch bar 其實仲有咩app有支援
仲有粒幾鐘apple store 就關門大吉
Apple Store is Down
有個小問題,Spotlight我所有野都已經Tick哂,
但係Search唔到一D網上資料,比如「天氣」、球員之類。
我見網上人地中文英文版都Search到
有無Ching識搞

11年iMac,最新OS

無event一定係舊野出細update
不過如果係iMac / 12"MB都係好事

我覺得imac就算唔大改design
都起碼要出kabylake u同埋usb c/thunderbolt 3頭啦
希望今晚有新野

都起碼要出kabylake u同埋usb c/thunderbolt 3頭啦

講真如果佢咁出我會買部27"打爆,起碼衣家個design個RAM slot仲俾人開可以自己插(應該可以16GB x 4 = 64GB)
desktop kabylake應該一定有 (7700k),係GPU唔知搵邊隻,希望RX4xx以上
而且有TB3的話可能響內顯可以求其,因為要compute可以插eGPU
呢部野如果可以keep同衣家同價而跟機SSD 512GB以上起跳,係值買

講真如果佢咁出我會買部27"打爆,起碼衣家個design個RAM slot仲俾人開可以自己插(應該可以16GB x 4 = 64GB)
desktop kabylake應該一定有 (7700k),係GPU唔知搵邊隻,希望RX4xx以上
而且有TB3的話可能響內顯可以求其,因為要compute可以插eGPU
呢部野如果可以keep同衣家同價而跟機SSD 512GB以上起跳,係值買

如果今日佢出部
i7 7700 (有冇K都好)
AMD RX470
16GB Ram
256GB SSD

咁既config既iMac我即刻買
iPad Pro 會唔會改動
天貓劇透左,係紅色iPhone

......
門市仲有無得買 64 gb既se
WTF 無新mac

嬲爆,過檔pc算
屌 update 啲垃圾!
冇imac
IMAC又要等了
用教育價ONLINE買佢會點對你係唔係學生
用教育價ONLINE買佢會點對你係唔係學生

學生證抽查 好似係

想問ipad line更新左啲咩?
原先ipad 32gb 9.7
要幾$?

要幾$?

佢新iPad 係點

要幾$?

佢新iPad 係點

冇咗 iPad air 2 ,新 iPad 係 air 2替代品
pro 冇 up 過
想問問 知會比人插
想macbook pro 有時打下機 玩下overwatch
除左我有用p記裝window 玩 但好lag 想問問有冇其他方法

要幾$?

佢新iPad 係點

冇咗 iPad air 2 ,新 iPad 係 air 2替代品
pro 冇 up 過

copy自iOS post:
Air 1 嘅重量,厚度
Air 1 嘅 Screen

Air 2 嘅 Touch ID
Air 2 嘅 鏡頭
Air 2 嘅 wifi/4G

iPhone 6S 嘅 A9 處理器

翻新機 嘅 價錢

我咁啱想平平地買部換走舊iPad3擺響廳俾屋企人用,本身想入Air二手/翻新,衣家唔洗了新呢部二千五
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞