[Mac撚]用家/買機集中討論 (4) 3月出新機?

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
平時係做野執相睇下戲
同玩下少少白痴game之類

係咪應該都係買mbp 13"好..?

到左啦
摸上手膠味重 但幾實淨

How much

Kick starter 買 好似$69 USD
有冇巴打知道MacBook12 2015同2016除咗電池同CPU之外仲有咩分別?
利申:諗住買部二手得閒用黎上下網咁

2015 上網用家 完全夠用 打機唔好諗
2016 係粒電多一粒鐘同CPU快d 。不過差少少就買2016,手頭緊就2015
有冇巴打知道MacBook12 2015同2016除咗電池同CPU之外仲有咩分別?

2016 係粒電多一粒鐘同CPU快d 。不過差少少就買2016,手頭緊就2015

2017版應該就快出,會將個USB-C插upgrade做Thunderbolt 3
可以等的話到時先買,舊呢兩版會跌到含

2017版應該就快出,會將個USB-C插upgrade做Thunderbolt 3

唔知macbook pro 會唔會出2017 呢

邊到聽返黎?

邊到聽返黎?

咪話唔知lor
上個月我女朋友買左部imac 27
我自己用開windows, 我女朋友係電腦白痴但用開黎設計野
咁我入左d wmv / mp4 落usb到諗住一齊睇戲
睇左首頁 dl 左 MPlayerX
但係禁極都冇反應..咩都播唔到
而且禁個apps 完全冇d 版面彈出黎(即下圖)

只係有顯示上面條bar(即下圖)

但揀完又係一d反應都冇
想知係咩問題
thanks

用mpv或者VLC啦

VLC試過~都係播唔到WMV
MPV返去試下先
THANKS~

到左啦
摸上手膠味重 但幾實淨

一次過食兩個port?

係呀

佢唔係有一個款係食一個port?

另外食兩個係咪會快d?

兩個port 係
一個全速 USB 3.1 加其他功能 + 一個正常thunderbolt 3 port

冇LAN PORT唔買
有無巴打部mac用Microsoft office成日死
我想問
最後睇中呢部

想升16gb ram 普遍用黎做下功課睇下youtube 咁

呢部係唔係最好選擇?
我想問
最後睇中呢部

想升16gb ram 普遍用黎做下功課睇下youtube 咁

呢部係唔係最好選擇?

8gb ram夠啦

請問咁多為巴打,最近發覺部air 2013 11" lag lag地,請問咁樣係咪ssd問題?
巴打們平時點清潔個retina mon ?跟Apple指引咁用佢塊布加水抹,最後會有水漬
巴打們平時點清潔個retina mon ?跟Apple指引咁用佢塊布加水抹,最後會有水漬

用塊布係咁抹
想問行autocad 係咪15吋mbp果d有埋獨顯既先順?

用塊布係咁抹

乾抹
做乜我部機SEARCH到個WIFI又入唔到
早兩日都無事
有咩轉插好用
有咩轉插好用

用緊呢兩個

各位大佬,MBP retina 2015使唔使貼保護膜? 真係驚整花,同埋鍾意一路食嘢一路睇電腦,成日彈咗d油蹟上去,貼塊高清膜會唔會有問題? 撕落來嘅時候會唔會整甩塗層?同埋如果貼咗鍵盤貼紙,咁唔腦貼膜會唔會整花個mon?
各位大佬,MBP retina 2015使唔使貼保護膜? 真係驚整花,同埋鍾意一路食嘢一路睇電腦,成日彈咗d油蹟上去,貼塊高清膜會唔會有問題? 撕落來嘅時候會唔會整甩塗層?同埋如果貼咗鍵盤貼紙,咁唔腦貼膜會唔會整花個mon?

整乜鬼花啊講真 ,你用電腦點會無情情會花姐?你估電話咩
retina咁靚都要搵塊野遮住佢真係搵黎搞
至於污糟左你咪抺番乾淨囉

鍵盤貼紙啊,你會後悔的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞