再會,達哥

813 回覆
8317 Like 105 Dislike
屍人開始睇 以前都聽到佢會鬧黑警
支持佔中停每日live
今次真達粉明白咩事就會知有幾失望
達哥 我知你要搵食要養家好重要
但出去食彈 俾人拉影響前途既
好可能就係平時都有睇開你既小朋友
我就真係講唔出少左幾多公司合作
咁都叫人血饅頭 無撚野啊
其實係無人睇,佢之前D片2000—4000 人睇
個12萬view明顯係舊fans冇再留意冇退訂/再用 youtube/荒廢Ac
黎鷹等兄弟心情比我地更差
更痛
達哥出聲事件令我最有印象係當時連登有個post叫達哥應該出聲講下自殺事件 改善形象
之後第2日達哥真係講自殺事件 果個post既人就180度轉變 係咁笑鳩佢人講乜佢做乜 叫佢做就真係做 借死人上位

元朗事件係黑警完全做唔到野比人走哂 達哥事件係做左野都比你地屌佢係pr 唔係真心 所以你個類比係垃圾類比
仲講左句follower 人數多唔代表健康
屌佢啦 提我地unfollow 佢?
咦呢段咁似講緊政府嘅?
除咗句「本來都撐佢」之外完全可以套用
恭喜你順利脫毒

老實講佢唔表態係佢既自由,但而家身邊仲撐佢既朋友十個有九個都係藍絲

達哥既然唔鍾意表態,咁就一開始唔好表態,當你表左一次態,人地就期望你有第二次。
D小學雞係咁架啦 同中資做生意就係奶共
你地當神咁拜既美帝都有同中國做生意啦 唔係貿易戰打條毛咩 咁佢又係咪奶共呀
我個幾月開始慣 加油
我都好傷心 成日自己一個果陣
就開達哥黎聽 聽左好多年了 唉
絲打我心情同你一樣
真性情 現代岳不群
本來都開始無人理佢,過左咁耐無啦啦自己爆,做乜鳩
大家睇返人血饅頭出處,並唔係單單指 利用革命黨嘅血 去獲得好處,更多嘅係講封建對革命黨嘅死 幸災樂禍。

達哥係個post同埋條片,表明佢係驚示威者多過驚共產黨,明顯紅底。

但係佢仍然係想繼續有人睇佢,想等事件盡快平息之後,繼續馬照跑舞照跳。佢係刻意隱藏自己真正立場,好讓示威群眾認為佢係友軍,咁係所有事情平定左之後,佢一樣無影響。

佢食緊一班佢唔中意嘅人嘅飯,利用緊一班同佢唔同立場嘅人去幫自己營利,咁仲唔係人血饅頭?
兄弟喎
有錢有收入搵就兄弟
無錢冇野撈就契弟
當佢前幾日出post鬧人嗰時
都仲有留言撐下佢
我的確唔認同大家強迫佢表態
同土共分別不大

但當琴日段片一出
覺得達哥呢下動作 呢個決定
真係做多咗 越睇越心淡
而家真係想放棄

佢最近呢段時間每個決定都好錯 唉

達哥真係變了 金錢名氣使人腐化
由屍人開始睇,仲好記得因爲你開個衣櫃嚇到瀨屎而入坑
唔覺唔覺由讀書睇到做緊第三份全職,由學生變成社會人多謝達哥陪左我7年時光,足足差唔多係人生1/4時間
Thank you for the memories but it is time to say goodbye
今次事件最失望唔係因為你沈默
而係由頭到尾,原來你都係覺得鬧你啲人係haters無理取鬧
但其實今次好多話你既都係睇左你好多年既fans
曾經,大家都以爆機兄弟自居
但今日你竟然將所有批評你既都稱為引戰狗
你知唔知入面有好多都係睇左你好多年既人對你既勸喻
而唔係波台狗盲反

以前你做事既成熟去左邊?
一路上大家支持你都係因為覺得你係一個謙謙君子
對人對事都好中肯,不平則鳴
無錯,你作為公眾人物hater一定有
好似之前連登瘋狂狙擊大j伍公子咁
人地又咪瘋狂比人屌,甚至受緊比你依家更惡毒既批評
但人地都唔會好似你咁小學雞
出篇淨得粗口無內涵既文去回應
人地會係關鍵時候,大事大非上企返香港人果邊

到頭來原來咩導人向善,改變世界都只係空口說白話吸引fans
依家仲要當班盲撐係寶,真兄弟既批評就當係引戰狗
原來成功同財富真係可以咁樣改變到一個人
當初不平則鳴既達哥達哥變得唯我獨尊不願受任何批評
當初14年會勇敢係sleeping dog舉黃傘既達哥,依家連64都唔敢講
今時今日見到依家既達哥真係好心痛,人非聖賢一定會有走歪路既時侯
希望達哥可以回頭是岸
無對比就冇傷害
唔阻佢返大灣區賺錢供樓
世世代代做中國人
迖狗:樓主引戰狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞