再會,達哥

813 回覆
8317 Like 105 Dislike
真係爭佢唔落 如果一直唔出聲仲好 而家又拍片又送禮都唔知佢想點
我淨係知佢為左錢 選擇唔表態
奶共? 我淨係覺得佢貪錢 無骨氣

真正奶共咪個啲只有「一個中國」 偽人
心up
由最初佢仲未換咪得好少人已經開始睇,直到佢發癲鬧人,心情唔算好激動,不過係幾複雜
睇過下昨晚chatroom 討論 (早排已經unfollow 想講都無得講)同埋黎鷹既ig 佢連識咗十年既fd都唔肯講多半句心聲 只係拎fb做發泄
我估計佢應該之前接咗中資job要達到某d target 但6/9之後既事 令佢
發現已經做唔到 之後講乜都降唔到溫 可能又有d財務問題(應該有 唔係唔會咁大壓力 又唔係第一日有人屌佢)結果就爆咗呢兩日既事
btw 有人post過之前viu tv個睇相佬講中咗佢會出事 而家睇返真係有根據 送中呢單係偶然 但如果無呢單仲一樣有23條 燈柱監控 評分系統 呢幾樣 佢避得幾多次?
表唔表態根本唔重要
而係佢連提都唔想提/唔敢提
依種自我審查做得太過分

個個都明 只要佢表態就一定會得罪人
所以我由始至終都唔希望佢表態
一來怕佢得罪人
二來怕真係有大事發生就會有人入佢數

作為公眾人物 要非黑即白表態 我都唔夠膽喇
但係講句 各位兄弟萬事小心 之類嘅野應該唔難
而佢選擇左潛水

由高登JTV陳近南開始睇
人係會變 但係係邊方面變呢?
睇左尋晚段片先知已經8年
但係我睇唔明段片想表達D乜
唉 真係唏噓
Unfollow
得啦,知你質素高啦。
如果只以自由角度嚟睇,我的確認為遊行示威係啱,無論乜立場。
純粹本人去嘅遊行係反送中遊行,唔係撐警遊行。

標籤fans做引戰狗,咁係因為你係認為自己就係佢口中講嘅引戰狗咪覺得被標籤,我唔係引戰狗,咪唔覺得被標籤囉。

保持沉默同中立其實係兩件事,
我去反送中,我去遊行,但係我都唔敢係公司高談闊論撐反送中,我保持沉默,但唔代表我中立。因為我要揾食,我唔夠你哋勇武,除咗呢樣嘢係我覺得要sorry之外,我唔覺得其他嘢有錯囉。

你咁鍾意質問我,覺得我答唔到,
講真,我係盲撐嘅點都答到,
說唔說服到你係另一回事,
就好似你講嘅每一個point都說服唔到我一樣。
你可以對佢失望,係你自由,
我繼續盲撐做佢fan係我自由。
唔同嘅係我無覺得你錯,而你覺得我錯。
sleeping dog 朋友介紹睇
好笑又有種兄弟手兄嘅親切感
但估唔到今次搞成咁 做錯晒
再見了 達哥
下同自卑有咩關係
好可惜送咗70,000view俾佢
得啦,知你質素高啦。
如果只以自由角度嚟睇,我的確認為遊行示威係啱,無論乜立場。
純粹本人去嘅遊行係反送中遊行,唔係撐警遊行。

咁咪你on9囉,遊行係一定指反送中遊行? 上面講到不清不楚逼人一刀切?
我就講個別例子,你呢? 我撚知你係去咩遊行?
無啲邏輯

標籤fans做引戰狗,咁係因為你係認為自己就係佢口中講嘅引戰狗咪覺得被標籤,我唔係引戰狗,咪唔覺得被標籤囉。

我隨街對住人鬧on9,唔通冇人理我,我就唔係鬧緊人?
你係咪on9?

保持沉默同中立其實係兩件事,
我去反送中,我去遊行,但係我都唔敢係公司高談闊論撐反送中,我保持沉默,但唔代表我中立。因為我要揾食,我唔夠你哋勇武,除咗呢樣嘢係我覺得要sorry之外,我唔覺得其他嘢有錯囉。

冇人想知你政治立場係點, 所以啲兄弟只係對佢以往肯表態到依家唔肯表態失望, 尤其件事已經係去到黑白分明既地步
噢,算啦 講撚咗幾百萬次你都唔撚會明

你咁鍾意質問我,覺得我答唔到,
講真,我係盲撐嘅點都答到,

咪玩啦,你依家咪盲答緊囉
上面講自由中立你又答唔到
講話「標籤fans做引戰狗?,喺不公平不公義既情況保持沉默然後變中立?」呢兩件事係咪明確對錯,你就用on9 示威遊行例子嚟證明一件事可以分兩面睇
我分你老母兩邊咩? 你示威遊行係單止一件事咩? 示威係指邊一方示威,示威入面做咩又冇講
我好撚明確話佢標籤反對自己既人做引戰狗有冇錯你又唔撚答

說唔說服到你係另一回事,
就好似你講嘅每一個point都說服唔到我一樣。
你可以對佢失望,係你自由,
我繼續盲撐做佢fan係我自由。
唔同嘅係我無覺得你錯,而你覺得我錯。

扮訓既人唔會醒,你要醒你睇到自己啲負皮同其他人既評論就應該內自省也

不過你肯認盲撐就最好啦,證明咗今次今日仲撐迖狗既人都係唔講道理
仲學人講自由, 你有自由去做一件錯事
但唔撚代表你做錯事係正確
on9仔
真心回頭既話
我相信曾經失望離棄既兄弟都會肯原諒
但個可能性不大了...
咪係!咩達朝滅亡,唔知噏乜9
亡國仲有錢送禮?
如果佢真係一國之君,以為龜縮逃避唔做pr就等於懷柔政策,真係無嘢好講。佢不如話自己昏庸無道荒廢政事亡國仲合符事實。

不過條友唔會咁老實㗎啦
明,只有你哋反達嘅先係真理。
你哋先啱,
你哋容納唔到其他聲音,就算啦,我容納到。
另外,如果連登負皮同正皮代表到普世價值嘅話,
我相信女人係雞的確係志理名言。

我唔係覺得自己係佢口中講嘅引戰狗所以覺得被標籤,而係我覺得自己係佢fans(但不是盲撐)結果就被標籤做引戰狗。你究竟明唔明嫁?
我幫唔到佢define佢口中嘅引戰狗係乜,
但係我係youtube,facebook見到某啲fans話再會,好失望,多謝陪伴漫長歲月,此po樓主,我都唔覺得係引戰狗。係愛之深,責之切哥種。
我見到嘅引戰狗係一嚟就迖狗,食屎啦,一堆粗口講出嚟,但無其他point 嘅先係。
當然,我嘅definition同佢嘅可能根本唔一樣,
如果佢嘅definition同你哋理解哥種一樣,
係我錯。
屌 我要你講件事「標籤fans做引戰狗?,喺不公平不公義既情況保持沉默然後變中立?」 仲係啱定錯呀
兩條都係答yes/no呀 死盲撚
你係咁話係呀你地係真理呀你地啱撚晒有撚用呀? 唔講道理既係你呀柒頭

我淨係叫你睇正負皮咩?我大大隻字叫你睇埋評論,屌你老母你個盲閪唔撚睇字 成個怨婦咁關我撚事?

我容納聲音,都要個聲音冇錯丫? 你又駁唔撚到佢依家仲有咩論點咁值得撐 我點解要容納你? 啲人同我講打劫冇錯我又要擺入腦呀?
屌你都癡撚線, 打撚住自由尊重既旗號強逼要人接受意見既
從來都只有你

駁唔撚到你就唔撚好喺到以退為進咁話我地強詞奪理
你根本講唔撚到道理
再見了
屌你老母 你有冇其他point呀
一味淨係套頂帽落人度

「係丫你地啱撚晒呀 我最撚冇道理呀 連登冇自由呀容納唔到其他聲音呀」
仆街逼人聽埋你講on9野
邊撚個罷道?

講乜撚野definition啫,即係引戰狗呢個標籤係無錯架? 無啦啦形容人做狗係無錯架?
「標籤fans做引戰狗?」
呢個行為正確? yes/no?
「喺不公平不公義既情況保持沉默然後變中立?」
呢個行為正確? yes/no?

我屌你老母呢兩條問題你答撚咗5個回覆你都未撚答到呀?
你扮乜撚野講道理啫?
你扮乜撚野以理服人啫?
你連最簡單判斷對錯都唔撚識呀

係撚咁同我講尊重意見 接納聲音
我話共產黨萬歲林鄭冇錯呀
尊重丫, 接納丫?
癡撚線
一句講哂,今個星期六喺元朗見到達哥,歸唔歸邊?
https://lih.kg/1363474
有留意就知理性鬧達哥嘅評論d盲撐撚係唔會覆
應該佢地都知駁唔到,某d死雞撐飯蓋嘅就好似依條友咁不停講自由自由,我夠知你有自由去做件錯事啦
你班盲撐撚連招呼都未必有同達哥打過啦
係度稱兄道弟
依家同達哥做咗好多年兄弟嘅黎鷹都屌柒達哥呀
好心你班盲撐撚反思下點解達哥會俾人屌啦,唔好當睇唔到,講人話啦唔該
唔好再理达狗
727,到時見!
集中係我地嘅目標!!
呢D人,唔洗再理!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞