再會,達哥

813 回覆
8317 Like 105 Dislike
首先,其實你覺得咩叫引戰狗?
的確佢因商業決定而沉默係可惜,
好多兄弟好似你咁心灰會留言,
但其他絕大多數都係毫無意義既辱罵同抹黑
例如連登既歌神譚詠倫同光明左使
Fb你都見有個Darren hui
你睇返最後2日直播,日日都比人瀑布式洗版,
如果你覺得果啲內容同你呢篇真情真意既文章係一樣,你的確可以歸納自己做引戰狗

最後,亦希望你諗下咁多年一個好好先生,
每晚飯都唔食努力開台既人,會痴左線咁出呢2個post,
佢受既壓力係幾咁大,

不過而家都好,連登將佢神化太多,好多人將自己期望放係佢身上,而忘記佢都只係一個要搵錢養家,要食飯,要休息既一個人,
而家大家都自由了
迖狗
再見了陳近南
唔係好早開始睇,但14年開始都斷斷續續咁有睇過直播,我冇野好講。。
真心睇咗好多年 幾年前返第一份工日日都好唔開心 最開心嗰刻就係睇佢開台 永遠記得你玩Forza俾兄弟公牛輪大米我笑得幾開心 而家真係要同你講再見 希望你之後一切順利
好,咁我同你講非黑即白嘅嘢,
元朗白衫人打人,錯
警察濫權,錯
官黑警勾結,錯
反中條例,錯
沉默,錯

遊行,啱
不分化不篤灰,啱
反送中,啱
反達,啱
反政府,啱
反tvb,啱

我除咗對沉默同埋反達同你哋持相反意見,已經同藍絲一樣弱智。
Ok, 明白
好,咁我同你講非黑即白嘅嘢,
元朗白衫人打人,錯
警察濫權,錯
官黑警勾結,錯
送中條例,錯
沉默,錯

遊行,啱
不分化不篤灰,啱
反送中,啱
反達,啱
反政府,啱
反tvb,啱

我除咗對沉默同埋反達同你哋持相反意見,已經同藍絲一樣弱智。
Ok, 明白
達哥: 洗唔洗教埋你點UNFOLLOW 呀
原來你覺得因為商業因素而向支那低頭係應該既 即係因為錢就可埋沒良知 同班警犬為份糧打示威者個頭一樣?
佢要啲錢邊到黎 佢係利用班兄弟去搵錢 好聽就叫兄弟 唔好聽就叫生財工具 用完就掉

我無逼佢表態 但係佢一係就沉默到底 而唔係出句天佑香港拎光環

我呸 香港唔洗你祈禱天佑香港 做返你隻狗 搵你既錢
支持迖粉
迖粉ichiban
同一件事垃圾toyz咪處理得好 雖然人地唔係主打香港 不過即刻死狗道歉
focus返件事度啦大佬
唔好再開POST講佢, 都唔知邊撚個黎
我係佢就長期潛水潛到件事完左再出黎講返堆感性說話啲人都無咁嬲

宜加? 所有野都太遲,仲要開壞個頭,一錯再錯,屌返觀眾轉頭話唔定知佢真面目係一件好導人向善宜加聽返真係覺得好嘔心
仲達哥 達閪呀
犬哥身份認同一向都係中國人

道不同不相為謀
完全冇睇過佢既野亦永遠唔會睇
達狗連一句道歉都無
因為佢覺得自己無做錯
樓主唔好太傷心
高登連登都曾經好多人係fans
大家都有同一個決定
達哥真係變左
標籤fans做引戰狗?
喺不公平不公義既情況保持沉默然後變中立?

呢兩樣野? 好心你舉啲例子舉好少少啦
屌冇撚腦

元朗白衫人係咩人啊?黑社會呀
遊行? 咩野遊行呀?撐警大遊行呀?
我真係屌你老母 講埋啲模稜兩可既例子
同迖狗騎牆有咩分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞