再會,達哥

813 回覆
8317 Like 105 Dislike
Show Blocked User - 田中圭

BLOCK 7條盲粉啦, 好撚煩
算啦,佢同迖生活係完美世界入面,講多都曬氣
真兄弟會話佢,恨鐵不成鋼
因為我覺得沉默唔出聲係行使緊佢固有嘅自由,
言論自由除咗你講嘢之外,
仲包括你可以選擇唔講嘢阿。
點解我反送中就係因為唔想變成中共咁,
逼人講啲人哋唔想講嘅嘢,
同埋當你講啲唔啱聽嘅嘢就滅你聲阿。
呢句啱
達狗終於唔洗戴住假面具同人稱兄道弟
成班引戰狗
我大达狗洗鬼你地撐咩
大班支那人科水比我
一早就唔想直播啦 等機會姐
終於可以正式收工
樓主加油
言論自由亦包括我睇唔過眼而屌柒你依d大是大非仲係選擇中立沉默,俾人屌兩句就用言論自由黎做擋箭牌既柒頭皮
如果你睇尋日佢條片, 係冇心寒同噁心既感覺, 唔該你睇多幾次
由一開波段字出哂, 暫停, 留意下佢D用字
再睇番佢講野既語氣, 鋪排, 先講乜野後講乜野
成件事好似佢撕開左自己既達哥既假面具
呢個先係真正既佢, 小器, 幼稚
一直係班粉絲太鍚佢, 鍚到佢101分, 佢先紅到去今日
所以我好支持你屌我架,
你有你自由架喎。
一啲都唔覺得你屌我有乜問題
source?

黃狗係返政府工
屌你老母啦,比你屌撚完班盲粉又點撚樣?
又唔撚係針鳩你條冚家鏟,識得屌人就代撚表你條撚樣記得咩,死翻去达狗個濕鳩fb到屌鬼啦
你老母個腦咁撚大咪裝鳩埋晒啲垃圾,你呢類撚樣死全家就啱晒
真正傷心嘅係佢仲將所有有意見嘅人統稱做引戰狗,引一班後期觀眾集體去屌有意見嘅人
佢咁做真係非常唔似佢
我地有滅佢聲咩? 咩呀unfollow dislike會滅聲架?
屌 就係等你講言論自由
作為一個公民,佢享受緊佢應有既權利,但佢唔撚負佢應負既責任,法律上係冇錯,咁道德呢? 仲要係平時一個滿口仁義道德 導人向善既人?

係呀你有沉默既自由,我地都有出聲屌柒佢既自由,嗱 屌佢就唔等於中傷同詆譭佢,唔洗話我侵犯緊佢人權
成撚日講尊重尊重,人必自侮然後人侮之
佢以往作風嚟講,反而今時今日佢沉默呢個行為值得尊重?
佢用緊呢個權利而冇履行義務,毫無道德 可恥之徒你同我講尊重
不如你去出面叫人尊重班警犬,嚟個警民大和解啦

依家唔支持就俾佢標籤做引戰狗,同佢做既嘢有咩分別?
64 timeout觀眾係咪打壓呀 係唔撚係滅聲呀

哇屌 快點反駁我
一個係生死關頭鳩縮既人,仲有咩好追捧?
我以前真係好中意睇達哥啲片,係幾乎晚晚都開黎睇咁濟
預左留言會比人屌,但想同佢平反兩句。明白大家會失望但大家已經去到仇視既地步,係又奶共狗唔係又奶共狗,佢係唔係奶共睇開既人都心裡有數啦。

再來,大家屌佢鬧兄弟同出段廢片,我當時見到佢爆哂粗心裡都唔好受,形象同過往好唔同亦難以接受,不過大家失望同時有冇諗過你地講既野真係好傷害佢,睇左佢咁多年既觀眾一人一句狗又問候老母。佢係咪發下脾氣都唔得?定達哥平時真係做狗咁哄你地太耐,你地唔考慮佢感受?公平講句,咪淨將所有矛頭指向佢啦,搞成咁fans其實都有責任
駁唔到呀? 而家七大訴求仲講緊五大
邊啲人冇留言時事呀? 睇過迖狗入嚟講兩句都唔得呀?
我依家又唔撚係開多個post講 我喺度留言都唔撚得?
惡撚過共產黨,你要滅聲你就返去撐警啦屌

最後嗰行柒撚到,淨係得人身攻擊連point都冇
有你呢種同路人真係幫倒忙
上面條柒頭
依一刻仲撐佢仲會睇佢嘅咪係得返依d人
而佢就選擇仲依堆垃圾,仲要講埋d咩 撐佢先係真兄弟
我地依d睇咗佢咁多年,睇佢變成咁而心痛,想佢醒返嘅就係引戰狗

明哂啦,依個先係你真面目,你要戴住個面具咁多年,真係辛苦你啦
依家諗返比你叫咗咁多年兄弟,真係好撚嘔心

祝你同你嗰班明白你嘅“真兄弟”過得開心,賺多d錢!
再見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞