再會,達哥

813 回覆
8317 Like 105 Dislike
goodbye old friend
(不需要你歸邊,當然你要歸邊也可以,只是不要謾駡別人的做法,只望帶出正能量,要鬧既我幫左你地先,係呀係呀我僞善)
屌你老母狗公味仲勁撚過催淚彈
原本未對佢絕望
但見到佢既反擊言論就知佢真心唔在意香港
佢真心認為只係有班搞事者想倒佢米 搞佢飯碗 搞事狗
再出埋條片送禮物 我屌你老味 再乜閪會 係唔撚會再見
其實我係想忠告佢,明知自己易上頭嘅就應該比返/搵pr處理,咁先係對佢自己嘅同事負責
而唔係自己為啖氣就屌曬全世界
同感

今時今日仲撐達狗嘅只係盲目嘅fans
絲打 妳好有型
你岩
好傷心
達哥正正代表左港共社會既自我審查,那怕係以前敢言既人。好多藝人都會咁,只係達哥多年青fans,加上佢轉太既時間撞正咁大獲既事先會咁多人反。
傷心唔係因為佢自我審查,而係仲有好一大班既兄弟覺得冇問題,大叫我剩係要娛樂。我唔知哩d係咪叫港豬,點解我地個社會會合理化個人自我審查,老一輩都算,原來後生一輩都係咁。難怪tvb不死,良心媒體愈來愈少。
癡線 勁大隻狗公

好耐無喺熱門post到見過大大隻狗公啦
又推咗上嚟熱門

冇撚理隻達哥啦好嗎

道不同 不相為謀

再講佢 模糊焦點

佢係點 大家已經睇清楚

由佢過去啦
達狗
唉 一世都唔會再睇到你玩last of us 2同 人中
無辦法再聽你把笑聲
好撚難受
多謝你呢幾年帶比過咁多位觀眾既時光
我好希望你有一日會諗番起 曾經有一班兄弟為你著想
唔扮又點呃到你 佢係謙謙君子
偏聽則暗
迖哥自取滅亡
你含撚啦柒頭
露撚咗底啦
藍絲扮兄弟
而家留低嘅fans先至係真正唔健康
盲目追崇 不分是非黑白
達啊
你口口聲聲話兄弟
兄弟真心批評你就唔接受
淨係聽覺得自己岩聽既
同港共政府有咩分別啊
好失敗
一向都覺得佢垃圾又樣衰
無睇過佢任何片
夢之繼承者既達哥...每當我失意既時候我都會搵返出嚟聽
點解會變成咁...好心酸 每一晚都要開住LIVE聽佢講野
突然間佢寧願執柒咗個台...嗰個有堅持既佢去咗邊
其實我地只係想睇到森美式既回應,

佢呢兩年己經開始係咁,
任何人批評佢,佢都發老脾,
我地梗係知道有人搞佢,
你睇佢cap出黎d圖,
除左有人刻意搞佢,有一部份兄弟係想勸佢,
但係最後全部清一色打做引戰狗,

奉勸各位,好來好去,
唔好去佢chatroom/Facebook/ig搞事,
唔好去佢動漫節踩台,
當係答謝佢咁多年風雨不改咁開台,既最後一份禮物
達你老母哥呀?
我由saint row 3開始睇...
再見了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞