再會,達哥

813 回覆
8317 Like 105 Dislike
琴晚第一眼見到佢個story有d眼濕濕
Not 再會
別了達哥
支持大J 仲好啦
真心 respect佢
乜逼佢表態同佢出片有得分開講架咩,
成件事根本係一個延續,
係同一事件,butterfly effect咁,
一開頭大家夠只係反送中啦,
點解後面會加多咁多訴求,
因為其他訴求係反送中嘅延續,
咁你而家係咪唔講得反送中阿?
22號屌兄弟 冇錯?
或者講番成件事, 佢自己表達方式用錯
大J,笑波子咪比人屌足幾年,佢哋有無成個爛仔咁出黎屌鳩觀眾話人引戰狗啊?

仲有我之前屌佢個時都傻到以為佢仲企係我地呢邊,可能係有咩難言之隱先出唔到聲。

但而家睇,屌佢都費事,到頭來原來一切都只係為左錢。

咁以後佢有佢賺錢,我就以後都唔會再睇佢。

用錢建立嘅兄弟關係,可能真係得翻佢地而家班所謂 真兄弟 先會明。

翻你嘅完美世界啦

898送禮達
大J當年靠高登上位,之後割蓆,先至俾高登仔屌到上天
而家叫做同仇敵愾先至好似無事咁,其實當年都鬥屌架

係估唔到而家達哥行返呢條路啫
我都 un sub 咗佢。
都唔會出打機片。
轉行 主力做紅底工作。
如果佢屌兄弟係錯,咁啲兄弟屌佢逼佢表態又係唔係錯?
咁兄弟要唔要同佢講sorry?
我嘅角度係唔使囉,
因為大家都係發表自己意見,
語氣係差,但係都係溝通嘅一種,
你唔鍾意佢屌兄弟,你覺得佢又好鍾意畀人屌咩,
你可以話佢身在高位,
食得鹹魚抵得渴,
但係我覺得佢作為達哥前,都仲係一個人先囉,
佢有佢情緒,
你有unsubscribe, unfollow嘅權利,就係咁簡單。
原來我由JTV開始睇都只係一個唔明佢嘅假兄弟
Thank you and Goodbye 達哥
走撚開啦, 佢自己條片講初衷我就淨係講初衷
佢當初敢言,玩fifa 8964都會開玩笑回應
到雨革肯出聲, 導人向善
有好多觀眾都係俾佢呢樣特質吸引
水能載舟亦能覆舟啫

咁仲撐乜撚?你個理由站得住腳咩?
逼人表態唔撚啱,沉默就啱?逼完出嚟做中立就啱?
喺唔公平既情況,沉默同中立一樣都係助紂為虐
(先不論中立根本就唔撚係一個立場嚟,唔贊成亦唔反對都叫做立場?
就係冇立場先可以叫中立)
莫講話KOL,公民有責任參與政治,尤其係民主社會,冇足夠公民參與點成事? 係呀 民主係要公民表態架, 民主同自由係有矛盾架
不過呢個責任唔係法律責任,你可以揀唔出聲
你有你沉默既自由,我唔逼你出聲,但你唔值得我去尊重
點撚解你要逼我去尊重一個打壓香港既幫兇?

你係反政府反送中就更加唔撚應該支持呢班幫兇
達哥你都仲未知自己衰咩, 唔係話你唔出聲, 係以前嘅你會出聲呀, 仲好意思屌返人轉頭, 仲搞蛇齋餅粽
逼佢表態, 同覺得佢應該表態, 係兩回事
D兄弟拎住枝槍指住佢個頭要佢表態?
至於點解覺得佢應該表態, 上面都已經好多巴打講左, 我都廢事再講多次
真係由一開始睇過達哥既
就自然會知達哥變左幾多

(利申 開始睇個陣時得好少人 有時仲要係佢同艾倫子中間抉擇
到最後太多小學雞洗頻就冇再睇)

明明個陣既達哥話真係為左打機 唔係為錢
講d野仲係真男人

只可以講 每個人其實都有個價位
到左個個位 咪乜野人性靈魂都可以賣哂
屌 你有幾可見kol會自己分割班觀眾叫兄弟同引戰狗先?
撐就兄弟唔撐就契弟?
你覺得一開始就嗌晒引戰狗咁落閘
咁都叫溝通?

唔好唔記得佢64有喺chatroom timeout人
以前咁多小學雞都唔撚ban chatroom由人洗
咁都叫溝通呀?

佢屌兄弟? 佢仲當人係「兄弟」咩?好撚難聽
gta開始睇
500都照課
佢條路都未仆過
成8年除咗backup佬一直都順風順水
一嚟就咁大單
佢真係唔識處理
嘩,惡到呢,
我係反政府,我係反送中,
但係我鍾意達哥,撐達哥,
都畀人話到咁,
係咪有嘢唔啱你心意就要畀你哋批鬥。
逼人表態係我心目中的確係錯過沉默,
一個係逼人做人哋唔想做嘅事,
一個係行使佢嘅自由去不作為,
就好似你而家決定唔尊重佢,unsub, unfollow佢都係你自由,我有無得逼你唔可以阿?
你自問你出去反送中嘅心有無因為達哥嘅沉默改變過,
無嘅話,佢唔講嘢你覺得影響到啲乜。

你哋最錯係神化咗佢,佢只係一個普通streamer,kol,你想佢做反送中代言人就係期望過高,
人哋fulfill唔到你個expectation 就反人,屌人,
真係好啱咩?
推到黎鷹出黎開台 轉睇黎鷹算
我答你,我無見過,
但係我都無見過啲kol因為唔表態而畀人鬧到咁囉。
呢兩個月死左幾多個人呀,
有幾多前線手足,救護,記者比人打到周身傷晒,
一棍一棍向頭打埋去,
催淚彈,胡椒噴霧,布袋彈不計其數,
出黑社會無差別攻擊,大肚婆照打,

之後我叫你講兩句,好似攞你命咁,
「唔得架唔得架,會搵少好多架」
「我係唔鐘意講呀,呢個係我自由,請尊重」
你再諗下咁樣做人有冇問題
最慘係你睇著fb+佢chatroomm有成班人幫佢護航,你就知達哥只會係呢條路上愈走愈遠
大家一開始都無迫佢表態,工作上有野唔做得都明,點知就暗串做埋小動作,帶動盲粉指責班忠粉迫佢表態,呢d上一套下一套既人品先係令大家最嬲。
到自殺出黎講野,用字完全係一副「你地唔係想我出聲咩,我宜家咪出咯」既態度。
其實最令忠粉失望係,你成名期乜柒都講乜柒都屌,到左有大事啦,一句都唔講,even連錄音機式既野都無講過。

到最後仲要話所有忠言係引戰,話其他kol既敢言係做show同虛偽,其實最虛偽個個係您阿,達哥。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞