再會,達哥

813 回覆
8317 Like 105 Dislike
「人民不應該害怕他們的政府,政府應該害怕它的人民。」(People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.)

「藝術家用謊言揭露真相,政治家用謊言掩蓋真相。」(Artists use lies to tell the truth, while politicians use them to cover the truth up.)

「沒有舞蹈的革命,是不值得發動的革命。」(A revolution without dancing is a revolution not worth having)

「面具之下只是個血肉之軀,而在這面具之下的,還有一個理念,只不過,理念,是刀槍不入的。」(Beneath this mask there is more than flesh. Beneath this mask there is an idea, Mr.Creedy, and ideas are bulletproof..)

「我們的尊嚴可能不值錢,但它卻是我們唯一真正擁有的東西。它是我們最後一寸領地,但在那一寸領地裡,我們是自由的。」(Our integrity sells for so little, but it is all we really have. It is the very last inch of us, but within that inch, we are free)

「力量來自團結,團結來自信念」(Strength through unity, unity through faith)

「恐懼往往是政府的終極武器。」(Fear became the ultimate tool of this government)

「就算政府擁有的武力統治不讓人民發言,自由的言論仍然充滿著強大的力量。」(the truncheon may be used in lieu of conversation, words will always retain their power)
因為跟本無follow過,樓上笑料?
我要望住佢幾時死呀 ,留言屌下佢
應該有好多人一早unfollow咗
你咁講 同D人話屌D黑警係狗 但又要佢地出元朗有乜撚野分別
達狗想搵香港人錢
但又唔想為香港貢獻 利用自己嘅影響力導人向善 支持應該支持嘅野
呢類冚家剷就係正宗賣港嘅仆街

結論: 達狗必須死!
睇親呢d都好唔開心
就算我自己一直都好撚憎譚詠麟 早前睇到班阿叔阿嬸啪爛啲儲咗幾十年既黑膠 都好唔安樂
更何況今次係睇咗咁耐既達哥
希望絲打早日釋懷
攪佢完美世界先啦
我自己unfollow左
連登仔爭氣啲啦好嗎
唔出聲 沉默=支持逼害港豬
佢唔出條片都算 頂到盡睇唔過眼點解要公開屌fans
出條片真係呢仲要開頭鬧完人跟住後尾同撐緊嘅fans係到搞爛gag
佢衰撚過logan paul
原本好多人以為,達哥係因為同中資合作,不便表達立場。睇完琴日條片,就知道佢唔表達立場,唔係因為佢驚中共,

係因為佢驚嘅,係香港巿民、係班真心兄弟。

佢知道一旦講左真正支持邊一邊,就會得罪佢嘅觀眾。佢係有意藉住中資公司合作,去掩護自己真正立場。一面撐共,一面食你班香港人 人血饅頭。
Jtv唔過百直播觀看開始睇,已unfollow
拍頭安慰
有人話佢屋企有人做黑警 真定假
好簡單姐
達狗為香港做過啲咩?

條撚屌一定冇去現場架喇
有去外型咁突出 一眼就認撚到

連同情市民既心都冇
一個 Post 都唔敢出
一出就屌兄弟
你食屎啦狗達
奶共達。。。。
見到咁多佢既follower 咁清晰
值得高興
真係當佢兄弟先屌得佢最甘,結果希望越大失望越大。
用得送禮黎cool客呢招真係學晒建制,失望。
算啦 佢地眼中已經相信達哥係仆街
做咩都係錯
依家香港包容唔到偏左偏右
只有極端右同左
淨係聽過傳佢住油塘果邊係警察宿舍區,但係後來有人澄清佢住個棟 似乎 唔係警察宿舍。
起碼跌10% follower啦
香港人
真女兄弟! 睇到你對佢完全失望!
我寧願佢係因為屋企有人當差所以今次唔敢出聲都好過佢係因為錢唔出聲
第一次like佢啲片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞