再會,達哥

813 回覆
8317 Like 105 Dislike
問題出自於 - 偽善

佢成為左自己口中討厭既人

講到打機學到人生好多野
咁點解漸漸地自己就唔記得左

一係你一開波就咩都唔好講
剩打機
唔好講咩大道理

如果佢有勇氣聽下自己一落以黎咁多條片個d所謂做人既理論

慚唔慚愧?

愛兄弟定係愛黃金?
佢已經選擇左

真兄弟唔係拎黎掛係嘴邊
叫你一聲兄弟
但係大家提醒你既良知
你都唔理

嘔唔嘔心

所以係呢d大事大非面前
愈能夠幫助我地睇清楚身邊既假象
達哥你變咗啦
我由JTV batman開始睇佢,個時每晚得300幾人
我唔否認佢係變左,係事實,相信每一個人都感受到
但你地有無係佢立場諗下?

- 以前開台,每日得幾百人/千幾人
每日都有講有笑,你睇左咁耐你應該都記得個時達叔直情會記到某D人既username,大家交流/互動多好多
而家開台,少則幾千人,多測成萬人(人中個排)
人數相差100倍,講緊成100倍
本來單係人多已經好難兼顧所有人
當中既觀眾質素仲要愈發愈低質
chatroom日日嘈交,我諗你都唔會否認
每日有人不斷搞事,Backup佬件事到而呢一刻都有人話達叔食人血饅頭

- 8年前達叔先25/26歲,而家都成33/34
人生過左10年,經歷左更多野,心態轉變你覺得有問題?
你地10年前同而家心態完全100%無變過?
如果唔係既,我想問你地到底用緊幾高準則去看待達叔?

-仲有你地最中意講既奶共/R撈
R撈係事實,都係個句無得唔認
但奶共就真係諗唔明
想問生存係香港,有邊個可以100%完全同強國切割?
男神黃子華諷刺時弊,番強國開show
周澗發民間特首,拍賭城風雲強國戲
以上既人你地唔反,唔每日,每日10個post咁反?
我真係諗唔到,有你不如同我講,等我支持下

- 再者達叔唔係普通打工仔,佢假假地都係半個老闆
佢做既每一個決定影響既唔只佢一個
佢合夥人呢?佢同事呢?佢下屬呢?佢公司呢?
假切達叔其實想出聲既,但如果因為咁影響到其他人咁點?
其他人因為咁埋怨達叔,佢又好好受?
定係你地自己比人埋怨又好好受

我想講既係大家愈係係呢D時期就愈要理性思考
唔好無限上綱上線
由頭到尾達叔極其量都係無出聲,而無出聲個考量上面已經講得好清楚
而家你地屌佢個程度好似係佢支持成件事咁
我真係諗唔明

無意同達叔洗白
但我都係呢句,達叔唔係聖人
而人,總會犯錯
尋晚條片我見到既係佢心灰意冷,同支持佢既人作最後道別
咁樣可以比人講成咩"無人氣出黎講幾句" "就動漫節先出黎做下樣"

最後個句
革命成功從來都係爭取其他人支持
而唔係不斷打壓意見唔完全一樣既人
究竟我哋捧紅咗個咩人
佢完完全全係一個賤人
只可以講 幾真係可以完全改變一個人
唔想相信以前一個戴帽個陣開台安慰我嘅人 今日會變成咁
曾經既兄弟黎架
或者佢冇當過大家係兄弟

懷疑我怪錯鳩硬
2014sleeping dog聲稱永遠企雞蛋果邊既達哥有一隻腳跨左落高牆
張相個Angle點樣影?
Push
旁邊者清,佢依家已經唔記得陪咗佢咁耐嘅fans

利申:由hitman黑水公園開始睇,個時就開始晚晚追
錢對佢真係好重要
唔排除可能有小部分 借機搞達哥 係引戰狗
但大部分兄弟 都係愛之深恨之切 都是真心喜歡同關注你 希望你導人向善 所以直接屌你
之前日日睇佢直播打機
岩岩都unfollow左佢
樓豬好波
我係由gta v 開始睇
以前放假得閒成日都會睇返佢啲back up
一直都陪住我走好長日子
仲記得果陣watch dog 2直播撞到64 字眼揮春
佢仲專登zoom埋去恥笑

明白佢為咗生活 表唔表態都無所謂
但去到今時今日 警黑合作
比大J呼籲同行應該做正確既事
你先走黎爆晒粗咁話自己幾慘幾慘
話講啲咩係你自己既事
話你講啲咩都會比人轉移焦點 應該focus返政府到
但過咗一日仲要出埋條咁既片
你知唔知你令到幾多本身仲支持你既人失望

你鍾意點就點啦
反正你自己已經放棄咗自己
珍重
光復香港 時代革命

生於亂世有種責任

五大訴求缺一不可
[生不如死,慘過死]請支持元朗牛牛,警察狗狗絕育計劃
https://lih.kg/1356978
好多兄弟話佢係想今次導返佢向善
自己睇佢IG STORY就知
比起觀眾, 佢識達哥更耐, 更心痛
有部分波台狗明係假膠搞事就唔好提
對佢心痛係因為對佢有希望
會聽到自己想聽到既野
但聽唔到不但只...
自己直播成日借d意提下達哥既不是 講野單單打打等人估估下
而家見人出事 仲留言落井下石 人品有問題到咁
班連衛兵仲覺得係達哥有問題先同黎鷹翻面
我都係sleeping dog睇
佢係兄弟面前樹立左咩形象
正正係大家對佢既期望
除左有堆真係盲狙
好多都真係失望😞
睇親黎鷹IG,都見到佢同達哥、郭大俠、KMDD合照
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞